10 dingen die ik mis in de vakantie

Laat ik voorop stellen dat ik de vrije tijd heerlijk vind, maar er zijn ook zeker dingen die ik mis in de vakantie. 

10 dingen die ik mis in de vakantie

1. De gezelligheid

Het is zo gezellig om met 30 kinderen en een leerkracht in de klas te zijn en samen ergens aan te werken.

2. De vrolijkheid

Hoe ik me ook voel, de kinderen weten me altijd op te beuren. Ze zijn vrolijk, zitten vol met humor en hebben (bijna) altijd zin in school. Heerlijk die vrolijke koppies om me heen.

3. De verwondering

Regelmatig neem ik nieuw of bijzonder materiaal mee in de klas, zoals de Osmo om te programmeren. De verwondering op de gezichten van de kinderen, magisch!

4. De betrokkenheid

Vaak doe ik een activiteit met de kinderen waar ze voor de volle 100% in mee gaan, zoals bij het prentenboek maken. Ik kan ze dan aardig lang boeien met een fantastische activiteit en ze doen allemaal mee. Daar kan ik zo van genieten!

5. De waardering

Ik krijg zo vaak tekeningen, knuffels of complimenten van de kinderen. Het is zo fijn om gewaardeerd te worden om wat je doet.

6. De collega’s

We werken allemaal hard, maar we hebben ook lol en leuke gesprekken samen. Als ik thuis ben heb ik alweer zin in een leuk uitje samen of lekker kletsen over de vakantie.

7. Geen geld uitgeven

In de vakanties wordt mijn portemonnaie ernstig belast. Het lijkt wel of er een gat in zit, zo snel vliegt het geld eruit. Ook regelmatig met spullen voor school, bijvoorbeeld om de boel voor de herfst of Sinterklaas leuk aan te kleden. Tijdens de schoolweken werk ik zo hard dat ik geen tijd heb om geld uit te geven. Veel beter ;).

8. Alle boeken

Hoewel ik ook een peuterzoon thuis heb rondlopen, mis ik het voorlezen in de klas. Elke dag lees ik voor uit een nieuw boek, regelmatig ook meerdere keren op een dag. Ik geniet zo van het gekke stemmetjes opzetten, de mooie taalvondsten van de schrijvers en de prachtige illustraties. Thuis kan ik natuurlijk ook volop voorlezen, maar honderd keer Boer Boris of Kom uit die kraan achter elkaar (want peuters willen heeeeeel vaak hetzelfde boek) gaat ook een beetje vervelen.

9. De dag weten

In de vakanties ben ik totaal de kluts kwijt. Is het nou zaterdag, woensdag of toch al zondag? Best handig om de dag van de week te weten. Zeker als je op zondagavond 18.00 uur besluit boodschappen te doen. Kan dus niet.

10. De kinderen zelf