10 keer je weet dat je kleuterleerkracht bent als

Het is heerlijk om kleuterleerkracht te zijn! Ik ben dol op het werken met kleuters met hun plezier in het spel en hun fantastische uitspraken. Op de een of andere manier is het ook wel te zien dat ik kleuterleerkracht ben ;). 10 keer Je weet dat je kleuterleerkracht bent als

1. Je uren achter elkaar kunt lamineren

Het zal me niet verbazen als je zelfs een lamineerapparaat thuis hebt en je familieleden vraagt om mee te knippen en te plakken.

2. Je vraagt of diegene met wie je praat even terug moet bij je in de klas

Ken je dat? Dat volwassenen in een gesprek zich wel eens vergissen en dat je dan zegt: ‘Kom je nog even bij me in de klas?’ Ik heb dat stiekem best vaak. Bijvoorbeeld als iemand rechthoek zegt in plaats van vierkant. Oeps…

3. Je veel geld uit geeft bij een goedkope winkel

Prentenboeken, schriften, stickers, speelgoed. Veel koop je van je eigen salaris, want dat vind de klas zo leuk.

4. Je eigen kinderen je vragen: ‘Is dat voor ons?’ En je als antwoord weer geeft: ‘Nee, voor de klas’

Ik heb dat nu al bij mijn zoontje, maar herken dat ook nog van vroeger (mijn moeder is ook juf). Je geeft je salaris uit bij een goedkope winkel en koopt dan van alles voor de kinderen in je klas. Maar je eigen kinderen komen ook niks te kort toch? ;)

5. Je in allerlei goedkoop materiaal speelgoed ziet

Iemand heeft een grote doos gekregen bij besteld materiaal? Mee nemen! Je moeder, broer, zus, tante heeft melkpakken over? Mee nemen! De kleuters uit de klas bedenken er de meest fantastische dingen mee.

6. Je thee of koffie altijd te koud is als je het wil drinken

Ik heb mijn kopjes altijd op de kast staan, want veiliger. Maar voordat ik aan drinken toe kom, is er wel een broekplassen, ruzie die ik moet oplossen of een fantastische knutsel langs gekomen. Bah, koude koffie of thee!

7. Je regelmatig mama, papa of opa en oma genoemd wordt

Heerlijk die kinderen die je roepen en dan even vergeten dat je hun juf bent, in plaats van mama, papa, opa of oma. En oma genoemd worden op m’n dertigste vind ik ook best grappig.

8. Je altijd onder de vlekken zit

Ik kan geen een dag de klas uit lopen zonder vlekken op mijn kleren of handen. Stift op mijn handen, verf op mijn jurk of lijm (het liefst met wat glitters) nog aan mijn vingers geplakt.

9. Maar ik hou ervan je lijfspreuk is

Ook al kan ons vak best ingewikkeld en vermoeiend zijn, toch ben ik er dol op. Ik zeg dus ook vaak: ‘Maar ik hou ervan!’ Of het Engelse (wat de lading nog beter dekt): I love it!

10. Je een breuk sjouwt van huis naar school

Ik heb altijd dozen in mijn auto staan, of ik neem tassen vol mee de trein in. Ik heb veel spullen thuis die ik op school gebruik en andersom. Er zit niets anders op dan heel veel te sjouwen. Goed voor mijn spieropbouw ;).

Nog meer lezen? 

Je weet dat je een leerkracht bent als