12 redenen dat jij een fantastische pleinwacht bent

Tijdens de pleinwacht gebeurt er van alles. Je tenen vriezen eraf in de winter en in de zomer probeer je tussen het juf of meester zijn door nog even wat zonnestralen mee te pakken. Jij hebt een fantastische brulboeistem, altijd goodies in je zakken en je oooh’s en aaah’s zijn niet van de lucht. 12 redenen dat jij een fantastische pleinwacht bent. 

1. Je werkt als een prestigieuze dokter

Je weet precies wanneer er sprake is van aanstelleritis of de ouders gebeld moeten worden als die neus toch echt heel scheef staat.

2. Je hebt een perfecte brulboei stem

Jij kan als geen ander over het plein brullen, een misthoorn is er niets bij. De kinderen luisteren alleen al als je alleen nog maar je handen aan je mond hebt gezet.

3. Je zakken zitten vol goodies

En dan heb ik het niet over lekkere snoepjes, want gezond-eet-beleid. Nee, je zakken zit vol strikjes, autootjes, legoblokjes en knikkers. Als de kinderen iets kwijt zijn, komen ze meteen bij jou. Meestal zit het in je zak. En gaat het ook nog wel eens per ongeluk mee naar huis.

4. Je speelt vaak mee en bent het beste in…

In de winter, want knetterkoud, speel je graag mee met de kinderen om warm te worden. Je kunt het beste de bal meters over het plein bij de buren in de tuin schieten, geeft de schommel altijd net een een te hard zetje en verstopt je op plekjes waar de kinderen je nooit meer vinden. Of je drinkt rustig een kopje koffie terwijl je het plein over loopt ;).

5. Je werkt vele zandtaartjes met een glimlach naar binnen

Heerlijk toch dat zand met aardbei en slagroom? Of wat te denken van het zelfgebrouwen soepje van water uit de plas waar meerdere malen in is gestampt, gras, kevertjes en halve wormen? Je slobbert het vrolijk weg.

6. Je oooh’s en aaah’s zijn niet van de lucht

Je blijft maar vriendelijk kijken en lachen naar al die losse tanden, verhalen over een uitje naar een of ander krijspaleis en een bezoekje aan het restaurant (lees Mc Donalds).

7. Je gaat beladen met schatten naar huis

Elke keer pleinwacht krijg je lief bedoelde “schatten”. Dankbaar neem je de ieniemienie steentjes, geknakte bloemetjes, afgeragde bladeren en dode insecten aan en stopt ze in je zak. Naast de goodies.

8. Je weet als geen ander stormachtig gedrag te keren

Wind en kinderen gaan niet goed samen. Op het plein broeit de onrust, maar jij weet de tornado van kinderen om te turnen met een leuk spel, stoepkrijt of plastic zakken om met de wind te spelen.

9. Een mediator kan van je leren

Zonder moeite los je de meest ingewikkelde ruzies tussen kinderen op. Mediators kijken met argusogen naar je. Je kunt zo hun baan overnemen.

10. Je baalt als het knetterhard regent

Door een beetje regen laat je je niet wegjagen. Hup, capuchon strak aangetrokken en gaan met die banaan. Maar als het katten en honden begint te regenen sta je bedroefd bij het raam. Je wilt die onrustige aapjes naar buiten gooien!

11. Je behaalt het wereldrecord sprinten

Je haalt het wereldrecord sprinten als je na je pleinwacht een kop koffie en een toiletbezoek scoort en ook nog dat kan-echt-niet-wachten-aan-de-telefoon-mevrouw te woord weet te staan.

12. Je gooit er snel een ‘Zeg maar dat ze het van de juf (of meester) niet mogen doen

Of ‘Heb je al gezegd dat je het niet fijn vindt?’ Lost het meeste gedoe ter plekke op.

Lees ook

14 KEER JE WEET DAT JE BFF LEERKRACHT IS ALS

12 KEER WAAROM LEERKRACHTEN GEWELDIG ZIJN

WAT JE NOOIT DACHT TE ZEGGEN ALS LEERKRACHT

TIEN SERIEUZE LEERKRACHT ZIEKTES

JE WEET DAT JE OUDER LEERKRACHT IS ALS…

10 KEER WAAROM JE EEN LERAAR ONDER JE VRIENDEN MOET HEBBEN

15 TYPES LEERKRACHTEN DIE WE ALLEMAAL KENNEN

15 DINGEN DIE JE MOET WETEN VOORDAT JE VAN EEN LERAAR HOUDT

20 DINGEN DIE LEERKRACHTEN GRAAG EENS ZOUDEN ZEGGEN

10 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER LEERKRACHTEN