15 klaslokaal hacks

Huh hacks? Ja, je weet wel, van die handige trucjes die het je makkelijker maken. Op Pinterest kwam ik langs hele handige klaslokaal hacks. Super voor het nieuwe schooljaar! Welke ga jij gebruiken? 

15 klaslokaal hacks

1. Potloodhouder

Word je ook zo moe van al die potloden die maar kwijtraken? Dat hoeft niet meer!
Plak een rietje op de tafel met ducktape. Stop het potlood erin en klaar.

2. Van wie is dit potlood?

Mochten de potloden wel nog op de grond vallen, kun je met dit trucje zien van wie het is. Plak washi-tape rondom het potlood en schrijf hier de naam van de leerling op. Wel aan de achterkant van het potlood, anders slijp je het er te snel af ;).

3. Potlood slijpen

Slijpen is vaak een klusje wat de kinderen net te leuk vinden om te doen. Zet twee glazen potten neer. Een voor de potloden die geen punt meer hebben en een met geslepen potloden. Zo kunnen de kinderen altijd ruilen. Zet de hulpjes van de klas af en toe aan het slijpen.

4. Lijmsponsen

De oplossing als je klaar bent met de moeilijk-te-knijpen-lijmflesjes. Stop sponsen in plastic bakjes. Giet er wat witte lijm op en laat het goed intrekken met de deksel van het bakje dicht. Tegen schimmel kun je wat tea tree oil toevoegen aan de lijm.

5. Maak zelf klei

Niet die harde klei in je klas, maar heerlijk zachte, lekker geurende klei. Je kunt afwisselen met allerlei kleuren en geuren.

6. Knutsel droogkast

Je kent het wel, ligt je lokaal weer onder de natte schilderijen, druip druip.
Waar moet je ze allemaal laten? Maak zelf een droogkast van pizzadozen.
Snijd of knip de bovenkant van de pizzadozen af. Snijd of knip ook de smalle strook van de voorkant af. Stapel de pizzadozen op elkaar en lijm ze aan elkaar vast. Je kunt je droogkast verven.

7. Naamkaartjes met klittenband

Plak je naamkaartjes op de stoelen of tafels en trekken de kinderen ze zo eraf? Lamineer de kaarten en plak er klittenband op. Zo plak je het zo weer terug als ze het eraf trekken.  Handige vierkanten klittenband met stickerachterkant koop je bij de Zeeman.

15 klaslokaal hacks

8. Postvakjes

Kleuters bewaren graag hun tekeningen of knutsels die nog niet af zijn in de klas. Geef elk kind een postvakje en stapel ze op elkaar.

9. Spelletjes bewaren

Heb je spelletjes in de klas en scheuren de dozen open? Koop een ladekastje met smalle laatjes (bijvoorbeeld een voor papier op kantoor) en vul de laatjes met de spellen.

10. Knutseltools bewaren

Knutseltools, zoals potloden, scharen en stiften bewaar je geordend in grote plastic bekers die je in een muffinvorm zet. Kan zo je kast in.

11. Punaise aan een wasknijper

Ik heb altijd zo’n moeite met het prikken van de punaise. Knutsels kun je ook aan een wasknijper ophangen. Lijm een punaise vast aan een wasknijper en druk die in je prikbord. Handig en zonder een centje pijn.

12. Plastic bakjes

Koop een heleboel plastic bakjes bij de Action in verschillende formaten. Hier kun je heel goed al je materiaal in opruimen, zoals stiften, cijferkaarten, letterkaarten, kleine spelletjes, vingerpoppetjes, etc.

13. Speeltafel

Van de Lack Ikea tafel kun je leuke speeltafels maken. Lijm er bijvoorbeeld een onderlaag van Lego erop, of een weg om met de auto’s op te spelen.

14. Poppenhuis behangen

Behang je poppenhuis met inpakpapier. Als je dit met plakband opplakt, kun je nog eens wisselen.

15. Letterhuis

Maak een letterhuis om de klanken aan te bieden.

Ga voor meer tips naar mijn Pinterest pagina

Bekijk ook: 10 HACKS VOOR DE PEUTERGROEP