4 tips bij het zoeken naar een nieuw bed voor je kind

Advertorial Wat gaat de tijd toch snel, lag jouw kindje eerst nog bij je op de kamer, moeten ze nu alweer een eigen kinderbed. Uiteraard wil je dat het bed veilig is, comfortabel ligt en lang meegaat. Je wilt als ouder het beste voor je zoon of dochter. Daarom geven wij 4 tips bij het zoeken naar een nieuw bed voor je kind

  1. Een comfortabel bed

Om te zorgen dat een bed comfortabel ligt zijn er twee essentiële onderdelen waar naar gekeken moet worden. Namelijk het matras en de lattenbodem. Het matras speelt een belangrijke rol in het comfort van het bed, maar ook in de veiligheid. Het matras moet een goede dikte hebben en niet te slap zijn. Een goede dikte voor het matras is 8 centimeter. Het matras mag ook niet te groot zijn voor het bed, want dan kan je zoon of dochter niet goed slapen en missen ze belangrijke nachtrust.

De lattenbodem is belangrijk voor de ondersteuning van het matras. Er kunnen klachten ontstaan als deze niet van goede kwaliteit is. Een lattenbodem moet vlak zijn en vlak blijven. Daardoor is een lattenbodem sterk, kan niet doorzakken en ventileert.

 

  1. Een veilig bed

Voor ouders toch wel het allerbelangrijkste punt, de veiligheid van een bed. Niemand wil midden in de nacht wakker worden van een huilend kind. Je wilt dat jouw zoon of dochter veilig slaapt en niet uit bed kan vallen. Zorg daarom dat het bed een veilige omgeving biedt, bijvoorbeeld door hekjes aan alle zijden van het bed. Uit het bed vallen is dan vrijwel onmogelijk, zeker in de jongere jaren. Het risico bestaat nog steeds dat je kind uit bed kan vallen, maar dit wordt wel geminimaliseerd!

  1. Een ruimtelijk bed

Een bed kan veel ruimte innemen in de slaapkamer van jouw kindje. Maar je wilt jouw kind genoeg speelruimte geven én genoeg ruimte geven om comfortabel te slapen. Het is belangrijk dat kinderen genoeg ruimte hebben om zich vrij te bewegen tijdens het slapen. Koop een bed waarin een kind kan groeien, zo gaat het bed lang mee en blijft het bed groot genoeg om comfortabel te slapen.

hoogslaper

Een groot bed neemt ook veel ruimte in, waardoor de speelruimte kleiner wordt. Een manier om dit te voorkomen is het aanschaffen van een hoogslaper. Zoals we op de foto kunnen zien creëert het bed veel ruimte door de ruimte onder het bed optimaal te benutten. Een hoogslaper met bureau is bijvoorbeeld ideaal voor een kind dat binnenkort gaat beginnen met schoolwerk thuis maken.

  1. De kleur van het bed

Een andere belangrijke overweging die gemaakt moet worden is welke kleur het bed wordt. Op jonge leeftijd hoeft de kleur niet veel uit te maken, maar naarmate ze ouder worden gaat dit een steeds grotere rol spelen. Hou hier goed rekening mee als je een bed op de groei koopt. Een kind dat niet meer in zijn bed wilt slapen omdat hij of zij de kleur niet mooi vindt is iets wat je wilt voorkomen. Bekijk de kinderbedden van KidsGigant en laat je inspireren.

Veel succes met het uitzoeken van een nieuw bed!

Banner gesponsord blog