Beleef de lente

Beleef de lente webcams zijn weer aan

Het broeden van de ooievaars, het slapen van de uilen en het uitvliegen van de slechtvalk. We hebben het vorig jaar allemaal live kunnen volgen. Ik ga dit jaar zeker weer met mijn groep kijken naar de Beleef de lente webcams. 

Beleef de lente webcams

Op de site van Beleef de lente kun je live meekijken met het leven van de vogels. Van familiedrama’s, net uitgekropen kuikens tot gepassioneerde strijd om een minnaar, van alles is te zien. Dit jaar zie je de bosuil, kerkuil, steenuil, slechtvalk, ooievaar, gierzwaluw, ijsvogel, koolmees en voor de eerste keer de blauwe reiger.

Website

Ooievaar-JoukeAltenburg-BeleefdeLente
Vogelbescherming Jouke Altenburg

De website is vernieuwd. Je ziet direct alle vogels die je kunt volgen, je kunt ook meteen doorklikken naar filmpjes met bijzondere gebeurtenissen. Er zijn dagboeken die bijgehouden worden door vogelexperts en je kunt zelfs met ze chatten. De bosuil heeft zelfs een kleurencamera gekregen.

Beleef de Lente in de klas

Nieuw dit jaar is ‘Beleef de Lente in de Klas’. Deze speciale pagina’s voor leraren en schoolklassen brengen het wel en wee van de vogels op educatieve wijze de klaslokalen binnen. Met interessante filmpjes, veel gratis lesmateriaal voor leerkrachten, leuke weetjes en op kinderen afgestemde info. Al jaren zijn de webcams van Beleef de Lente een hit op basisscholen. Met de verbeterde website wordt het leerkrachten nog gemakkelijker gemaakt om aandacht te besteden aan vogels en natuur, en daaraan tegelijk leerdoelen voor taal, rekenen en onderzoekend leren te koppelen.

Lees ook: THEMA DIEREN, GROOT EN KLEIN EN LENTE

Voor kleuters

Je kunt op de pagina met de lestips sorteren op groep. Zo zijn er voor kleuters leuke voorleesverhalen, een les over vogelgeluiden en kleurplaten. Handig voor thema lente!

Bekijk ook: QR-KAARTEN BIJ HET THEMA LENTE

Ik ga het weer volgen met de klas, jij ook? 

Uitgelichte afbeelding: Vogelbescherming/Hans Peeters

 

Beleef de lente webcams; Volg het broeden van de vogels