Bijna écht juf

(Door Deveney) Een hele tijd geleden schreef ik op de site een stukje over mijn opleiding de Academische Pabo. Inmiddels zijn we een hele tijd verder en ben ik bijna klaar. Bijna! Hoe gaat het nu? Dat lees je vandaag. Ik heb de Academische pabo bijna afgrond, dus ik ben bijna echt juf!

Bijna écht juf

Het was een pittige rit, de opleiding Academische Pabo. Maar inmiddels ben ik bijna klaar! Ik heb alle vakken van de Pabo afgerond, mijn LIO-stage gedaan en mijn onderzoeken behaald. Maar nu de laatste loodjes…

Schooljaar 2017/2018

In februari 2018 heb ik alles van de Pabo afgerond. Ik heb inmiddels een half jaar gewerkt in een hele leuke, gezellige groep 3. Hier kreeg ik de kans om nog meer ervaring op te doen, terwijl ik mijn laatste vakken zou afronden op de universiteit. In dat half jaar ben ik ook veel op reis geweest en heb ik veel over mezelf geleerd.

Nieuw schooljaar 2018/2019

Maar nu: Het nieuwe schooljaar is begonnen en ik moet nog drie vakken behalen op de universiteit. Echt een domper! Een heel schooljaar voor maar drie vakken? Hoe ga ik dat jaar invullen? Ik wil ontzettend graag dat diploma en een jaar uitloop op mijn studie is natuurlijk helemaal niet leuk.

Ik heb mezelf weer herpakt en ga dit jaar keihard werken om ook die laatste loodjes te behalen! In eerste instantie zat ik dit jaar in de invalpool bij het scholenbestuur in mijn stad, maar zonder te hebben ingevallen heb ik al een langdurige opdracht gekregen voor een dag in de week. Vanaf oktober mag ik in een gezellige kleutergroep staan en ik heb er ontzettend veel zin in! Daarnaast ga ik weer de vakken volgen op de universiteit die ik nog moet behalen. Dat zullen drie keer vijf weken volop studeren zijn en daar ga ik keihard voor knokken.

Naast dat ik mijn studie dit schooljaar ga afronden, werk ik nog steeds als coördinator bij de VoorleesExpress waar ik ontzettend veel voldoening uithaal. En ook wil ik weer op reis! Waar naartoe weet ik nog niet (tips zijn altijd welkom!), maar ik wil weer wat korte tripjes maken, want wat is de wereld toch mooi!

En omdat ik dit jaar mijn tijd veelal zelf in kan delen, heb ik besloten dat ik nóg meer bij wil leren. Ik wil dit jaar sowieso aan de slag met een EHBO-cursus en wellicht wil ik ook nog een korte onderwijs gerelateerde cursus of workshops volgen (aanbevelingen welkom!).

Bijna klaar…

Voor nu ben ik bijna écht juf, ook al voel ik me al sinds het half jaar dat ik werk echt juf. Maar vanaf volgend jaar mag ik hopelijk zeggen dat ik écht juf ben! En daar heb ik heel veel zin in!

Verliep jouw studie zoals je had gehoopt en hoe ging jij om met tegenslagen?

LEES MEER: DE ACADEMISCHE PABO, INFORMATIE EN MIJN ERVARINGEN

Afbeelding: Glasses teacher books and a stand with pencils on the table, on the background of a blackboard with chalk. Door plutmaverick