Blog de laatste vakantieweek: de klas inrichten

Deze week is de week van het grote inrichten. Ik ben verhuisd van lokaal en ik krijg een nieuwe groep, groep 3. Hoe het inrichten gaat in de klas, lees je in dit blog. 

Dinsdagmorgen 27 augustus had ik om 9.00 uur afgesproken met mijn collega die een dag per week voor mijn groep staat, op mijn ICT-dag. De collega van de BSO kwam ook om die tijd om ons te helpen. We delen namelijk het lokaal met de BSO. De school gaat elke dag om 14.oo uur uit, vanwege ons continurooster. De leerlingen die naar de BSO gaan, verblijven dan in het ouderlokaal tot 14.30 uur, zodat ik tijd heb om te vegen, op te ruimen en mijn spulletjes te pakken. Na die tijd kan ik in het kantoortje vlakbij waar ook een computer staat. Daar kan ik nakijken, voorbereiden en alle andere administratieve zaken doen.

Het was een dag van schuiven, sjouwen en neerzetten. Het was een heel gepuzzel met de tafeltjes en de hoeken. Er blijven veel hoeken in de klas, ook voor de BSO. Zo houden we een huishoek, een leeshoek, een verfhoek en een bouwhoek. Ook wel heel fijn voor groep 3!

Zo begonnen we
foto

foto2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vloeren worden altijd in de was gezet in de zomervakantie, vandaar de hele stapels met stoelen en tafels.

Het digibord is nog een kleutertouchscreen dat pas eind september omgewisseld wordt voor een vast digibord. Dan krijgt het ook een andere plek, waardoor dan alle groepjes weer zullen veranderen. Tot die tijd maken we het beste ervan met het digibord in de hoek.

Na een dag hard werken was dit het resultaat

foto5

 

foto4

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Op Twitter kreeg ik al veel reacties op de prachtige keuken die ik nu in het lokaal heb. Dat is wel een voordeel van een gedeeld lokaal met de BSO. Ik ga er vast veel plezier aan beleven.

Vandaag staat het uitpakken van de dozen op het programma en het inrichten van de kasten en tafels. Tot later!

foto3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn alweer twee dagen verder. Gisteren heb ik al die dozen uitgepakt, wat een klus! Maar het is allemaal in de kasten terecht gekomen, ik kon gelukkig alles kwijt!

dozen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas een beetje bewogen, ik kon niet wachten om weer naar huis te gaan…

En na vandaag de laatste spullen opruimen, computers aansluiten en een plattegrond maken ziet het er nu zo uit.
Morgen de schriften en materiaal voor in de kastjes nog en dan kunnen ze komen. Ik heb zin in de nieuwe uitdaging!

klas is klaar klas links groepjes kast 1 kast 2