Bloghop Kom erbij Kinderboekenweek

Bloghop Kom erbij Kinderboekenweek

Bloghop Kom erbij Kinderboekenweek. Huh, wat is nou weer een bloghop? Dit verklap ik je alvast: heel veel online inspiratie voor de Kinderboekenweek in ieder geval!

Bloghop Kom erbij

Via een bloghop kom je veel mooi materiaal en inspiratie tegen, in dit geval over de Kinderboekenweek Kom erbij. Toepasselijk wel die titel voor een bloghop toch? Je hopt van de ene naar de andere blog om nieuwe en inspirerende sites en blogs te ontdekken.

Lekker hoppen

Wellicht kom je hier via mijn site, of misschien kom je bij Slimme kleuters vandaan en hop je lekker door. Slimme kleuters is een site bomvol inspiratie en materiaal voor, ja, slimme kleuters, maar natuurlijk voor elke kleuter heel geschikt. Verrijk je hoeken en zoek op verschillende thema’s. Mijn favoriet zijn de denksleutels, vragen die kinderen echt tot nadenken zetten. Ik gebruikte ze veel in de kleuterklas. Voor de Kinderboekenweek bied ze een gratis download aan van een vouwboekje. De kinderen kunnen zo hun eigen verhaal tekenen en of schrijven over vriendschap!

Bloghop Kinderboekenweek Kinderboekenjuf

Na dit blog kun je door naar klasvanjuflinda.nl. Een site bol van informatie rond spelend leren, maar altijd met een gedegen achtergrond, bijvoorbeeld onderzoek. In het blog vind je tips voor een mini-theater voorstelling rondom het prentenboek Kareltje Kat. In dit prentenboek staat de bijzondere vriendschap tussen een kat en straatmuzikant centraal. Ik ben zelf vaak op haar webshop te vinden. Linda maakt fantastisch materiaal dat je direct in de klas kunt inzetten voor verwerking na je instructie. Alleen even knippen en lamineren ;).

Even voorstellen

Als je mij nog niet kent, stel ik mezelf even voor. Ik ben Maike Douglas, 33 jaar, juf van groep 3, eigenaar van de site jufmaike.nl, moeder van een kleuterzoon en een babydochter en vrouw van Jozua Douglas (schrijver van het kinderboekenweekgeschenk). Zoals je wel kunt zien heb ik een druk leven, maar ik ben dol op bloggen! Mijn bloggersteam en ik zorgen voor elke dag een blog met lestips, recensies, winacties en tips voor thuis.

Wat vind je voor de Kinderboekenweek?

Ik heb een handige overzichtpagina gemaakt voor de Kinderboekenweek 2018 met alle tips en daar komen nog elke dag berichten bij. Ook heb ik een lespakket geschreven dat je kunt bestellen.

Winacties

Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om de winacties aan te kondigen voor de Kinderboekenweek! Ik mag de komende tien dagen elke dag een prijspakket vol boeken weggeven ter ere van deze prachtige aankomende tien dagen én natuurlijk voor leesbevordering, want lezen is een feest. Met dank aan een heleboel uitgeverijen van kinderboeken!

Vandaag kwam al een winactie online met het boek nijntje en nina voor de jongste kinderen. Houd de site in de gaten voor meer winacties.

En check via de bloghop ook de andere leuke sites :). 

Afbeelding: Two boys in the images of the pilot and the traveler fill your travel book Door Vasilyev Alexandr

Bloghop Kom erbij Kinderboekenweek