Bouw je eigen vliegende draak

Bouw je vliegende draak!

(Door Brenda) In Bouw je eigen vliegende draak, leer je van alles over draken. Welke mythes en legenden zijn er en wat betekenen deze? Welke verschillende soorten draken zijn er? 

Bouw je eigen vliegende draak

Je krijgt ook een uniek kijkje in hun anatomie en ontdekt hoe ze bewegen, wat ze eten en hoe ze vuur spuwen of in de aanval gaan! Dit boek bevat 32 pagina’s. Alle hoofdstukken zijn mooi geïllustreerd en zal iedere drakenliefhebber aanspreken.

drakenwereld

De box

De box

In de box, welke aan het boek vast zit, vind je de genummerde onderdelen en een opwindbare motor om zelf jouw draak te bouwen! Het is gemaakt van een karton, op de vleugels na. Deze zijn van een stevig papier; er zitten 2 exemplaren in mocht er één stuk gaan.

Stappenplan

Bouw je eigen vliegende draak

De bouw van de draak gaat met bijgeleverd stappenplan vrij gemakkelijk als je wat ruimtelijk inzicht hebt. Het installeren van de vleugels op het eind vereist wat hulp, een volwassen hand is hierbij wel nodig! En dan staat ie daar, jouw gave draak! Hij is nog best groot; cool zeg! Met het opwindmechanisme gaat er een onderdeel draaien, waardoor er beweging te zien is bij de vleugels. Jammer genoeg viel het ons erg tegen, we hadden flapperende vleugels verwacht, maar de bewegingen zijn minimaal. Ook beweegt de bek niet mee met het mechanisme, maar kun je deze handmatig wat open zetten.

Het boek draak

Conclusie

De bouw is redelijk eenvoudig waardoor het door veel kids toegankelijk is. Het boek spreekt tot de verbeelding, is mooi geïllustreerd en geeft leuke informatie. Het dramatische effect door het opwindmechanisme is teleurstellend, maar je hebt wél een mooie en stoere draak om neer te zetten!
Titel: Bouw je eigen vliegende draak
Auteur: Dugald Steer
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024574872
Voor kinderen vanaf 7 jaar.