Een dag bij Juf Maike

Een dag bij… Juf Maike

Op mijn oproepje voor mijn nieuwe rubriek: Een dag bij… kwamen leuke reacties. Leerkrachten en groepsleiders reageerden, dus jullie kunnen binnenkort  leuke blogs vanuit verschillende invalshoeken lezen. Ik trap natuurlijk zelf af. Een dag bij… Juf Maike

Een dag bij… Juf Maike

Wekker Juf Maike

Om 5.30 uur gaat mijn wekker. Ik word rustig wakker met een check-de-telefoon en stap na 5 minuten mijn bed uit. Ik kleed me aan, pak mijn tas in en doe de laatste spulletjes in de oppastas van mijn zoontje.

Als ontbijt (en ja ik kan zo vroeg eten) neem ik vaak een ei met avocado en wat kaas of wat yoghurt. Ik eet vaak koolhydraatarm.

Bloggen

Blog Juf Maike

Dan kruip ik met het ontbijt achter de computer om een blog te schrijven, zoals deze. Ik schrijf meestal van 6.00 – 6.45 uur. Een mooie tijd om een blog af te hebben. Bij een review heb ik de foto’s dan wel al van tevoren gemaakt.

Naar school

Om 6.45 uur maak ik mijn eerste beker met koffie voor onderweg (ik poets dan ook altijd daarna nog even mijn tanden in de klas ;)). Ik stap in mijn Twingootje, heerlijk autootje want automaat, op weg naar Vleuten waar ik werk. Ik rijd er ongeveer een half uur over. Ik vind het wel een prettig ritje, met Domien uit de radio.

Op school

Op school

Rond 7.30 uur ben ik op school. Ruim op tijd om de inloop klaar te leggen, de speeltoestellen van de gym klaar te zetten en mijn lessen verder voor te bereiden. Ik werk op maandag op de ene en op donderdag en vrijdag op een andere locatie. Ik vind het wel fijn. Zo leerde ik in korte tijd veel collega’s kennen. En natuurijk kan ik sommige lessen dubbel geven. Al doe ik juist ook wel vaak andere dingen, ik houd van afwisseling ;).

Spelen/werken

We hebben, zoals de meeste kleuterklassen, kringen, speel/werktijd, buitenspeeltijd en twee keer per week gym. Toevallig staan deze weken in het teken van toetsen, dus slaan we de gym even over.

Lees ook: CONTINUROOSTER VOOR- EN NADELEN

Van 11.45 – 12.45 uur heb ik pauze. Meestal blijft daar een half uur echt pauze van over. Een fijne tijd om even bij te kletsen met collega’s, te eten en even uit te blazen.

Om 15.00 uur zijn de kinderen uit. In een kleuterklas is altijd aardig wat op te ruimen. In ieder geval wel bij mij, ik kan soms wat chaotisch/rommelig zijn ;). Maar er moeten ook vaak bijvoorbeeld knutsels opgehangen en even geveegd.

Dan begint de administratiemiddag. Natuurlijk ook soms een vergadering, overleg met collega’s of een studiemiddag. Maar nu zitten we midden in de leerlijnen en rapporten invullen, dus ben ik daar mee bezig in de middag. Ik doe mijn lokaal dicht en typen, typen, typen maar.

Lees ook: HOE IK MIJN WERKDRUK LAAG HOUD

Naar huis

Rond 17.30 uur stap ik weer in de auto naar huis. Mijn man heeft dan vaak al gekookt, kan ik rond 18.00 uur zo aanschuiven, heerlijk! Ik klets wat bij met man en zoon en zorg nog wat voor onze peuter. Vaak breng ik ‘m ook naar bed. Ik sport regelmatig in de avond. Op maandag doe ik aan Pilates. Heerlijk al mijn spieren oprekken, het is nog best pittig. Daarna stap ik in de sauna bij de sportschool, zo heerlijk ontspannend. Ik ben dan vaak helemaal klaar (en gaar) om naar bed te gaan.

Op avonden dat ik niet sport werk ik vaak wat zakelijke mail weg, plan ik blogs van de gastbloggers in, doe ik een spelletje, kijk ik een serie of vouw ik de was (moet ook gebeuren he ;)).

Een dag bij…

Zo zijn mijn dagen aardig gevuld, ik vind het heerlijk!

Wil je ook jouw dag beschrijven? Stuur me een mailtje op info at jufmaike punt nl.