De fantastische verhalen van Tashi

De fantastische verhalen van Tashi

De sprookjes van Tashi zijn al jaren een grote hit in Australië. Voor het eerst zijn ze nu ook vertaald in het Nederlands. Tashi is de bijzondere vriend van Tim en vertelt in De fantastische verhalen van Tashi over zijn avonturen. Je kunt het winnen.

De fantastische verhalen van Tashi

Tim heeft een nieuwe, heel bijzondere vriend: Tashi. Hij vertelt erover tegen zijn ouders die hem eerst niet zo geloven, maar later maar al te graag meeluisteren.
Tashi vertelt Tim de meest fantastische verhalen over reuzen en rovers, draken en dieven, over witte tijgers, flessengeesten en ontvoerde kinderen. Tim vindt het spannend en kan er geen genoeg van krijgen. Of Tashi echt bestaat? Het zou kunnen…

Vertaler Daan Remmerts de Vries hertaalde eerder Het jungle boek. Als schrijver won hij vele prijzen voor zijn kinderboeken, waaronder meerdere Zilveren en Gouden Griffels en in 2021 de Theo Thijssen-prijs.

Hoe de schrijfster op het idee kwam

Toen Anna Fienberg klein was las haar moeder, Barbara, haar altijd voor. Zo reisden ze samen, voordat het tijd was om te gaan slapen, via boeken naar alle geheime plekken op de wereld.

De verhalen over Tashi begonnen op het moment dat Barbara aan Anna beschreef hoe ze vaak allerlei bedenksels vertelde toen ze zelf nog een kind was; zowel kleine hersenspinsels als grote vondsten. En hoe andere kinderen dan om haar heen kwamen staan, benieuwd naar al die verhalen.

Bekijk het boek hier

Wat vinden wij?

De fantastische verhalen van Tashi

Ik las Tashi voor aan beide kinderen hier thuis. Onze jongste is (vandaag, vrijdag 24-12) net vier geworden en vindt het verhaal nog wel wat moeilijk. Maar onze oudste van zeven zat er gelijk helemaal in. Ik denk dat hij het ook al zelf kan lezen en dat ook zeker wel leuk zal vinden. Er staan heel veel illustraties in, op elke bladzijde! Het is dus net een groot prentenboek vol verhalen. De verhalen zijn eenvoudig, ik vind ze geschikt voor kinderen vanaf 5 tot en met 8 jaar. Ze zijn zeker wel spannend, het zijn mooie, grote avonturen om voor te lezen.

Bekijk het boek hier

 

Win

Je kunt een exemplaar van dit mooie boek winnen. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 29 december mail ik de winnaar.