De geest van het Besiendershuis WIN

De geest van het Besiendershuis WIN

Vandaag kun je een spannend boek winnen voor kinderen vanaf 10 jaar. Met De geest van het Besiendershuis duik je namelijk de geschiedenis van Nijmegen in. Zes kinderen gaan een huis in waar het lijkt te spoken. Ze komen allemaal in een andere tijd terecht, zoals tijdens de Pestepidemie, WOII, maar ook de Bataafse opstand. Je kunt een exemplaar winnen voor in de klas.

De geest van het Besiendershuis

Iedereen in de buurt kent de wilde verhalen dover Het Besiendershuis. Spannende verhalen, spookverhalen. Zouden ze waar zijn? Zes kinderen denken van niet en dringen op een avond het huis binnen. Drie jongens en drie meisjes. Maar dan blijken ze de geest van het huis boos gemaakt te hebben.

Ieder kind komt terecht in een andere tijd in Nijmegen: Sami belandt in de Bataafse opstand, Saar in de periode van Mariken van Nieumeghen, Mette in de Pestepidemie, Dex aan het eind van de 19e eeuw, Caya in de Tweede Wereldoorlog en Mats raakt verzeild in de Piersonrellen in 1981. Alle zes hebben ze iets goed te maken voordat ze weer terug mogen naar hun eigen tijd.

Het Besiendershuis bestaat echt. Het staat al bijna 500 jaar vlak bij de Waalkade in Nijmegen. Een huis dat als een van de weinige overeind is gebleven in de stadse stormen – en dus een wormgat is waardoor je de geschiedenis in kunt kruipen. Maar kun je ook weer terug?

Bekijk het boek hier

Over de auteur

Marloes Morshuis schreef deze raamvertelling voor het interactieve project ‘De Geest van het Besiendershuis’ dat half oktober in Nijmegen van start is gegaan. Achter in het boek is van iedere periode waarin de – grotendeels waargebeurde – verhalen spelen een korte sfeerbeschrijving en uitleg opgenomen. Marloes Morshuis veroverde de kinderboekenwereld met Koken voor de keizer, Borealis, De schaduwen van Radovar, Quotum en Semper Sol. Ze schrijft graag spannende verhalen die kinderen meenemen naar een andere wereld – en die ze tegelijk met andere ogen naar hun eigen wereld laten kijken.

De geest

Wat vind ik?

Het is ook wel echt spannend en soms best heftig met de geesten, dus vind ik het vooral geschikt voor groep 7 en groep 8. Wel een mooi boek om voor te lezen naast de geschiedenislessen, zeker de verhalen van de tijd waarin je ook leert met de klas. Het heeft wel wat weg van de verhalen van Scrooge, de kinderen hebben één kans om weer in hun eigen tijd terecht te komen. Fijn dat je achterin het boek ook de echte verhalen over de tijden waarin de kinderen verdwijnen kunt lezen. Prachtig om geschiedenis op deze manier te beleven toch?

Win

Je maakt kans op dit boek door een reactie onder dit bericht (op de site). 20 december mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.