De Oude Slaght, zelf ontspannen

De Oude Slaght, zelf ontspannen

In deze tijd van Corona is het niet zo makkelijk om een nachtje weg te gaan. Maar ik vond een plekje, zelf betaald, waar we echt ontzettend hebben genoten én goed konden uitrusten van het drukke leerkrachtenbestaan. De Oude Slaght in Zaandam is echt een aanrader als je even tot rust wilt komen.

Mijn man en ik houden enorm van de sauna, het liefst gaan we minstens elke maand, maar dat kan nu natuurlijk niet. Toen we de mogelijkheid hadden dat de kinderen konden logeren, heb ik meteen iets met sauna gezocht. Ik vond De Oude Slaght en het is er echt fantastisch! Een ontzettend warme ontvangst, heerlijk eten en natuurlijk een fantastische sauna én hottub.

De Oude Slaght

De Oude Slaght is in 1934 gebouwd door de Zaanse architect Jan Schipper. Het was vroeger het kantoor van het gemeentelijk slachthuis in Zaandam. De eigenaren hebben het pand nu verbouwd tot een woning met studio met eigen ingang. Het is een duurzaam huis met zonnepanelen, zonneboiler, een warmtepomp en vloerverwarming. Bekijk het hier

De studio

En moet je kijken hoe fantastisch die studio eruit ziet! De studio is 49 m2 en heeft een Auping bed, een tafel, bankstel en verschillende stoelen om te kunnen zitten. We hebben er echt heerlijk geslapen! De eigenaren vertellen er meer over op hun eigen site. De studio ligt aan een stukje tuin wat omheind is, dus niemand die je ziet. De badkamer is ook vrij nieuw en heel mooi. Er staat shampoo, bodylotion, alles wat je nodig hebt. Zelfs andere badspullen, zoals slippers en een badjas. Aan alles is gedacht!

Ontvangst

En dat is dan ook waar deze overnachtingsplek in uitspringt. Wat een gastvrijheid, je wordt echt in de watten gelegd! Dat begint al bij aankomst, met een hapje en een drankje. Er staat drinken voor je klaar in de koelkast en het ontbijt de volgende dag is ook echt fantastisch!

ontbijt

We hebben de televisie niet aan gehad, we genoten van alles wat de locatie te brengen had. We bestelden Indiaas eten bij Kathmandu in de buurt wat zelfs iets te vroeg en heel warm gebracht werd. Ook luxe dus!

Sauna en hottub

Wij kwamen natuurlijk specifiek voor de sauna en de hottub. En jeetje, wat was dat genieten! Zeker als alles dicht is en je het helemaal niet meer zo gewend bent. De sauna is echt onze plek om te ontspannen, dus daar hebben we drie dubbel dwars van genoten. Ik heb de hottub erbij geboekt, want die moet er speciaal voor schoongemaakt en gevuld. Maar dat was het echt helemaal waard. Onder de sterrenhemel in een warm, zelfs heet, bad dobberen, zalig! De hele avond deden we een rondje sauna, even afkoelen en dan in de hottub. Dat was pas echt relaxen.

Omgeving

Strand

Zaandam is een leuke stad met natuurlijk de Zaanse Schans. Maar voor ons is het strand ook echt ontspannen, dat is ongeveer een half uurtje rijden er vandaan.

Enthousiast

En denk je nou: Maike, je bent wel heel enthousiast! Dat is het echt waard, want ik heb dit nachtje zelf betaald als cadeautje aan mijn man voor onze huwelijksdag, die we nu eindelijk konden vieren. De gastvrijheid en de faciliteiten zijn echt zalig, ik wil terug!

Bekijk De Oude Slaght hier

Er staan affiliate links in dit blog.