De vier jaargetijden WIN

De vier jaargetijden WIN

Wat een prachtig en realistisch boek viel er op onze deurmat thuis. De vier jaargetijden moet in elke kleuterklas staan, er is zoveel uit te halen! Je kunt één van de drie exemplaren winnen.

De vier jaargetijden

Dit boek vertelt het verhaal van de vier jaargetijden: de lente, de zomer, de herfst en de winter. In prachtige illustraties laat Katrin Wiehle zien wat mens en dier in de verschillende seizoenen zoal doen.

Bekijk het boek hier

De seizoenen

Het boek start met de lente, meteen krijg je een prachtige spread te zien vol herkenbare dingen uit de lente. Een gevuld paasmandje, bloesem, lammetjes, opkomende bloemen en vogels. Maar ook voor kleuters herkenbare momenten, zoals een papa die zijn dochter leert fietsen.

Op elke pagina na de spread staan belangrijke onderwerpen nog eens uitgelicht, zoals verschillende soorten bloemen en de ontwikkeling van bol naar bloem.

De vier jaargetijden WIN

In de zomer zie je zwemmende kinderen, barbecue, een picknick, ooievaars en de zaadjes die uitgekomen zijn, nu is erg groente in de moestuin!

De spreads zijn telkens hetzelfde, dus op dezelfde plek, maar dus wel met een ander seizoen. Zo zie je het duidelijk veranderen. In de herfst is er natuurlijk ook veel te zien! Vallende bladeren, pompoenen in de moestuin, noten, peren en appels en trekvogels. Ook het kleurgebruik is wat donkerder dan de andere platen.

Ten slotte is het natuurlijk winter en ligt er sneeuw. Hopelijk maken wij dat in Nederland ook weer een keer mee… Er wordt geschaatst, sneeuwpoppen gemaakt  en lampjes opgehangen. Ook zie je wat dieren op de plaat terug die we nog wel in de winter kunnen vinden.

Ecologisch boek

Wat ik ook bijzonder vind: het is een 100% natuurboek: gedrukt met ecologische inkt op 100% kringlooppapier. Dat maakt de illustraties extra bijzonder. Het voelt ook anders aan dan een glad boek.

Wat vind ik?

Mijn enthousiasme straalt er al aardig vanaf. Ik vind het heel fijn dat het een realistisch boek is, dus echt zoals het is. Maar wel aansprekend geïllustreerd voor jonge kinderen. Ik denk dat ze dit boek er ook graag zelf bij pakken om in te bladeren en te kijken wat er allemaal gebeurt. In elk seizoen kun je het gebruiken als praatplaat. Maak er een foto van en hang dat groot op in je lokaal of toon het op het digibord. Zo heb je veel gespreksstof. Belangrijke woorden kun je uit de pagina’s na of voor de spread halen.

Bekijk het boek hier

Win

Van de uitgever, Hoogland & Van Klaveren, mag ik maar liefst drie exemplaren weggeven. Laat hieronder (op de site, ik keur je opmerking goed) een reactie achter als je mee wilt doen. Vrijdag 29 mei mail ik de winnaars.

 

De vier jaargetijden; Een prentenboek voor kinderen over de seizoenen