Dinoland: educatief uitje

Dinoland: educatief uitje

Dinoland in Zwolle is een educatief uitje wat ook nog erg leuk is om naar toe te gaan met een grote buitenspeeltuin, allerlei activiteiten en echt bewegende dino’s.

We zijn er nu twee keer op eigen initiatief geweest. Zwolle is zo’n anderhalf uur rijden voor ons. Best een stuk, maar onze zoon is wel erg fan van dinosaurussen. Hij had het er dus al tijden over dat hij weer naar Dinoland wilde gaan. In de zomervakantie hebben we daar dan ook tijd voor vrijgemaakt. Onze kleuter was zelfs verdrietig toen we weer naar huis gingen, hij had er wel willen logeren denk ik zo ;).

Dinoland Zwolle

Dinoland: educatief uitje

Dinoland is in 2016 opgericht door Stichting Summercamp Heino. Oorspronkelijk stond op die plek Ecodrome waarin je natuur en cultuur kon ontdekken. Het doel van Stichting Summercamp Heino is om betaalbaar vermaak te bieden. Met Dinoland creëerden ze een plek omzo in te spelen op de belevingswereld van het kind, dat de fantasie vrijuit gaat en het kind zich in een echte dinowereld waant. Naast dat het zorgt voor vermaak, vind ik ook zeker dat het educatief is. Je leert veel over de dinosaurussen als je er langs loopt en eventueel de speurtocht maakt. Daarnaast kunnen kinderen ook gewoon heerlijk spelen. En betaalbaar vind ik het ook zeker: wij betaalden voor een dagticket in de vakantie €11,50 en onze dreumes was gratis. Voor kinderen van 2 en 3 jaar betaal je €6,50. Het was druk, maar waar is dat niet zo in de zomervakantie?

Dinoland Zwolle

Dinoland: educatief uitje

Ik vind het dus niet alleen leuk spelen, maar ook zeker educatief. Onze kleuter is leergierig, zeker als het om dinosaurussen gaat. Hij wilde alle bordjes bij de dino’s voorgelezen krijgen. Er staan meer dan 100 dinosaurussen op het park waarvan er ook een aantal echt bewegen en geluid maken! Op het bord staan allerlei weetjes over de dino’s en je leert over de tijdperken Trias, Jura en Krijt. Bij de kassa krijg je een gratis speurtocht waardoor je nog meer over de dinosaurussen kunt leren.

Bekijk hier meer informatie over het park.

Activiteiten

T-Rexpeditie

T-Rexpeditie

De T-Rexpeditie is een interactieve tentoonstelling (i.s.m. Naturalis) die draait om de Tyrannosaurus rex. Zo staat er bijvoorbeeld een mega skelet van de T. rex op ware grootte. Er zijn ook allerlei activiteiten, zoals dino’s kijken met een VR bril, een zandtafel waar je vulkanen kunt bouwen, 3D dino’s maken van papier en jezelf tussen dino’s fotograferen door middel van een photobooth.

Speeltuinen

Dinoland Zwolle

Over het park staan verspreid allerlei speeltuinen. Met vliegtuigen en helicopters waar je in kunt zitten, glijbanen, schommels en gebouwen om te klimmen.

Dinoland Zwolle

Achterin het park vind je een speeltuintje voor de wat jongere kinderen met o.a. een glijbaantje en een speelhuis.

Dinoshow

Dinoshow

Een aantal keer per dag is er een dinoshow. Je gaat dan samen met de dino-onderzoekers meer op reis naar dino-eiland waar ze natuurlijk spannende avonturen beleven en je ook wat weetjes over de dino’s hoort.

Het Ranger paspoort

Bij de ingang ontvang je een Ranger paspoort waar je ook verschillende activiteiten mee kunt doen. Deze activiteiten kun je één keer doen.

 • 1x Hoogteparcours
 • 1x Klimwand
 • 1x Fossielen zeven
 • 1x Lasergamen

En verder

 

Verder zijn er ook activiteiten die je onbeperkt op het park kunt doen: minigolfen, skelet blootleggen, het laagteparcours, de speelhal, de buitenspeeltuin en edelstenen/goud zoeken.

Wij zijn eigenlijk alleen naar de show, de dino’s en de speeltuinen geweest. Het was te druk om ook de andere activiteiten te ondernemen, dan moest je lang in de rij staan…

Schoolreisje

Dinoland Zwolle

Voor €8,50 per kind heb je een entree tot Dinoland tijdens een schoolreisje mét allerlei leuke activiteiten. Ik vind het zeker wel een aanrader voor een schoolreisje, ik denk dat alle kinderen zich hier kunnen vermaken. Zeker als je het thema Dinosaurussen in de klas hebt. Bekijk dan ook de vlogs van Dinoland.

De activiteiten

 • Natuurlijk het bezoek aan de meer dan 100 dinosaurussen.
 • Eén keer fossielen zeven, lasergamen, minigolfen, hoogteparcours, en klimwand.
 • De T. Rexpeditie: een interactieve expositie over de Tyrannosaurus rex.
 • Grote buitenspeeltuin met o.a. helikopter, jeep en kabelbaan.
 • Doe-activiteiten in het Paleolab zoals dino kleien en edelsteentjes en goud zoeken.
 • Overdekte speelhal met groot klimtoestel en games.
 • T. rex skelet blootleggen.
 • Speurtocht door Dinoland.
 • Dino paspoort voor alle kinderen.

Voor een klein bedrag kun je er ook een lunch bestellen.

Dinoland: educatief uitje in Zwolle