Tip voor de Kinderboekenweek 2017: Dinosaurussen (met lied)

Dinosaurussen willewete (met lied)

Het thema van Kinderboekenweek 2017 is Gruwelijk eng. Hier kun je ook Dinosaurussen bij betrekken. Ik heb veel tips voor je én een gratis lied. 

Kinderboekenweek 2017

De Kinderboekenweek 2017 heeft als thema Gruwelijk eng. Gruwelijk eng kan voor kleuters ook echt te eng zijn. Daarom zou je het ook goed over dinosaurussen kunnen hebben in deze tien dagen. Spannend wellicht,  maar wel een leuk onderwerp! En niet te eng.

Dinosaurussen – willewete

In het boek Dinosaurussen staat allerlei leuke informatie voor kleuters over dinosaurussen. Je kunt hier dan ook goed een thema omheen bouwen.

Lied

Jozua (mijn man) en ik hebben hier een lied bij gemaakt. Hij schreef de tekst en maakte de arrangementen, ik zong het in. Ik heb het lied zelf eens gebruikt om een voorstelling te geven met de kinderen voor ouders. Hiervoor heb ik mutsen gemaakt met de kinderen voor de kleine dinosaurussen en de grote dinosaurussen. Ik gebruikte hier een kleurplaat voor. De kinderen mochten die kleurplaat zo mooi mogelijk kleuren. Ik nam een strook voor om hun hoofd en niette daar nog een halve strook aan de bovenkant aan vast. Op de bovenste strook mochten de leerlingen stekels plakken als versiering van de dino.
Onderaan deze pagina vind je gratis dino kleurplaten.

Dino Knorrebuik met zang

Ik heb ondertiteling onder de video gezet, zodat je het zelf kunt meezingen en de kinderen het goed kunnen leren.

Dino Knorrebuik instrumentaal

Als jullie het lied goed kennen, kun je ook de instrumentale versie gebruiken. Leuk voor de afsluiting van het thema, Kinderboekenweek en/of optreden voor de ouders.

Tips

Ik schreef een blog met mijn recensie en veel lestips bij het boek Dinosaurussen, zoals zelf een naam van een dinosaurus verzinnen en dino’s tellen en sorteren.

Lees ook: DINOSAURUSSEN VAN JOZUA DOUGLAS REVIEW EN DOETIPS

Bewegings/dramales

Ga naar het speellokaal.
Vertel een verhaal aan de kinderen waarin grote dino Knorrebuik en kleine dino Trippelstap voorkomen.
Als de grote dino voorkomt in het verhaal, maken de kinderen zich groot. Komt kleine dino Trippelstap voor in het verhaal, dan maken de kinderen zich klein.
Laat de kinderen door het speellokaal of je klas lopen als dino’s en goed luisteren naar het verhaal.

Het verhaal:
Grote dino Knorrebuik heeft ontzettende honger. Hij gaat op zoek naar een maaltje. Hij denkt: zou ik vandaag eindelijk eens die ellendige kleine dino Trippelstap vangen? Hij is me altijd te slim af. En Knorrebuik denkt: ik weet zeker dat Trippelstap de lekkerste dino van het hele dinorijk is. Knorrebuik gaat op zoek. Met grote stappen loopt hij naar de bomen. Knorrebuik kijkt achter de bomen of Trippelstap daar is. Knorrebuik kijkt in het water of Trippelstap daar is. Maar Knorrebuik vindt Trippelstap nergens. Knorrebuik tuurt en tuurt. En wat ziet hij daar in de verte? Ja hoor, Trippelstap. Trippelstap tript erop los. Hij heeft Knorrebuik nog niet gezien. Trippelstap droomt altijd een beetje als hij rondloopt. Knorrebuik verstopt zich snel achter een grote struik. Zo kan Trippelstap Knorrebuik niet zien. Trippelstap loopt verder, maar droomt nog steeds een beetje. Hij ziet Knorrebuik niet. Trippelstap trippelt vrolijk rond en hij let niet op Knorrebuik die tevoorschijn springt uit de struik. Het is eindelijk gelukt: Trippelstap wordt opgegeten door Knorrebuik die Trippelstap heerlijk vindt.

Thema Dinosaurussen

Ik schreef een THEMA DINOSAURUSSEN (LES)TIPS VOOR DE ONDERBOUW VAN DE BASISSCHOOL uit.

Werkbladen en werkboekje

Ook maakte ik veel WERKBLADEN DINOSAURUSSEN VOOR KLEUTERS EN GROEP 3.  Met bijvoorbeeld een opdracht voor Zoek iemand die, tellen, waar zie je er meer?, woordkaarten, stempelbladen, een verhaaltje om zelf te lezen en kleurplaten.

Bekijk ook de tips voor 2012.

 

Dinosaurussen + lied door Jozua Douglas; Leuk bij Kinderboekenweek 2020 En toen?

BewarenBewaren

BewarenBewaren