Dit is... natuur!

Dit is… natuur! WIN

Dit is… natuur! is een mooi prentenboek met informatie voor jonge kinderen over de natuur. Een fijn boek om voor te kunnen lezen en laten zien in de Kinderboekenweek 2022. Je kunt het winnen.

Dit is… natuur!

Iedereen heeft het altijd over natuur. Je ouders: “wat is het mooi he?!” Op het nieuws: “Dat is niet goed voor de natuur”.Maar wat ís natuur nou eigenlijk? Op die vraag geeft Kim Merel antwoord in dit prentenboek. Want natuurzie je in de stad en vanuit het heelal. Het is overal op de wereld: op het land, in het water en in de lucht. Je kunt het zien…maar soms ook niet, omdat het zo verschrikkelijk klein is. Maar het is er wel. Het bestaat in de kou en in de warmte, in alle seizoenen. En zelf ben je ook een stukje van die natuur. Kim Merel laat je de natuur zien in mooie illustraties.

Bekijk het boek hier

Over de auteur en illustrator

Kim Merel Veenman is bioloog. Ze schrijft en illustreert al jaren voor tijdschriften zoals Roots Magazine, Buitenleven Magazine en National Geographic Junior. Ze wil met haar enthousiasme iedereen, jong én oud, de magie van de natuur doen ervaren. In haar werk lees (en kijk) je de natuur om je heen voor altijd met andere ogen. Vorig jaar verscheen bij Lemniscaat onder de naam Kim Veenman haar prentenboekendebuut Ik vlieg! Met dieren in de lucht.

Dit is... NATUUR!

Wat vind ik?

De dochter van Kim Merel vroeg aan haar toen ze drie was: “Mama, wat is natuur eigenlijk?” Kim vond het moeilijk om dat te vertellen, dus bedacht ze dat ze er wel een boek over kon schrijven en natuurlijk illustreren. Het resultaat is een helder geschreven boek, echt voor jonge kinderen. Fijn om voor te lezen tijdens de Kinderboekenweek 2022 aan jonge kinderen! Ik vind het mooi zacht geïllustreerd en de dieren in het boek zijn heel herkenbaar. Er zijn zeker kleuters die smullen van informatieboekje, dit is een mooi opstapje voor ze voor meer. Het is ook een mooi boek om zelf doorheen te bladeren om alle natuur te zien. Ik zie al wat kleuters zitten in de leeshoek met dit boek op schoot.

Win

Je maakt kans op een exemplaar. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 21 juni mail ik de winnaar.