Droomavontuur meditaties en verhalen voor kinderen WIN

Droomavontuur: meditaties en verhalen voor kinderen WIN

Wellicht weet je wel dat ik net terug ben van een vijfdaagse stilteretraite. Ik ontdekte meditatie zo’n tien jaar geleden al, maar de laatste jaren ben ik dit intensiever gaan doen. Daarmee heb ik zoveel over mezelf geleerd: meer rust, empathie en goede keuzes durven maken over mezelf. Dat breng ik ook graag over op mijn kinderen en soms ook in de klas. Droomavontuur staat vol verhalen om kinderen te helpen ontspannen, en daardoor lekkerder te slapen, maar ook de volgende dag sterker te starten. Je kunt het boek winnen.

Mediteren met kinderen

Vooral mijn oudste vindt het soms lastig om in slaap te vallen ‘s avonds. Op zulke momenten staat hij ervoor open om te mediteren met mij. Ik pas de meditaties die ik zelf heb geleerd wat aan, zodat het ook bij zijn leeftijd van 8 jaar past. Met onze dochter van bijna 5 jaar vind ik dat wat lastiger, zij heeft meer aan verhalen. Daarom was ik blij dat ik het boek Droomavonturen ontving om ook verhalen met meditaties te kunnen voorlezen.

Droomavontuur

Droomavontuur van Rosalinda Weel en Ruth Hengeveld zit vol verhalen en meditaties. Door de fantasievolle verhalen voor te lezen en samen naar de prachtige illustraties te kijken, kun je kinderen enerzijds laten ontspannen en tot rust laten komen en ze anderzijds beter laten ervaren wat zij nu precies voelen en denken. Zo leren kinderen meer over wie ze zijn en durven ze meer te vertrouwen op zichzelf. Bovendien ontdekken ze de liefdevolle plek in zichzelf waar het altijd veilig en vertrouwd is en waar je altijd naar toe kunt gaan.

Bekijk het boek hier

Over de makers

Auteur Rosalinda Weel is al ruim 25 jaar bezig met kindermeditatie. Ze heeft al honderden kinderen en hun ouders geholpen en talloze kindermeditatiedocenten opgeleid via haar (gecretificeerde) beroepsopleiding.

De mooie en zachte illustraties van Ruth Hengeveld zetten de verhalen nog eens kracht bij en vormen mooie kijkplaatjes om heel veel in te ontdekken.

De verhalen

Droomavontuur

De verhalen zijn met verschillende lengtes, zodat je goed kunt kiezen wat bij je kind en de leeftijd past. Ik merkte dat onze kleuterdochter de verhalen nog wel wat te lang vond, dus ik vind het geschikt vanaf groep 3. Ik vind het heel sterk dat er in het verhaal blauwe tekst staat, zodat de kinderen op dat moment in zichzelf kunnen keren en even kort mediteren. Ze vinden het soms lastig om stil te zitten en zo kun je die momenten opbouwen. Na elk verhaal vind je ook een korte losse meditatie. Kort en passend bij de kinderen. Ik vind het een mooi boek om er af en toe bij te pakken, vooral in onrustige periodes als er veel gebeurt bij de kinderen, zoals de Sinterklaastijd. Ik ga het zeker gebruiken!

Win

Je maakt ook kans op een exemplaar van Droomavontuur. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 6 december mail ik de winnaar. Een mooi cadeau voor onder de kerstboom.

Bekijk het boek hier

Er staat een affiliate link in dit blog.