Leuke uitspraken: Een juf met moederpukkels!

Leuke uitspraken: Een juf met moederpukkels!

(Door Yvonne) Je kent het wel: een kind in je klas vertelt je iets en je weet even niet hoe je moet reageren of je moet je lach inhouden! De leuke uitspraken van peuters in mijn groep…door de jaren heen. 

Leuke uitspraken

L. is naar de kapper geweest.
Juf: ‘Ben je naar de kapper geweest?’
L.: ‘Knipper’
Juf: ‘De kapper dus’
J.: ‘Nee, knipper’

Liedjes zingen

We zingen liedjes met de liedjeskaarten. S. kiest het liedje van ‘Klein autootje’ Hij kiest voor een blauwe auto. Ja, zegt D. die naast hem zit: Lichtblauw of donkerblauw?

Lees ook: PEUTEROPVANG IN EEN BASISSCHOOL, HOE WERK JE SAMEN?

Juffen slapen op school

Volgens Y. zijn opa’s, oma’s, mama’s etc. zijn mensen, juffen zijn gewoon juffen en zelf is ze een kind. Juffen slapen op school. Er is geen bed in de psz maar je moet gewoon met de trap naar boven. Waar die trap dan is vraag ik. Gewoon in de hoek!

Tellen

M. wacht op haar mama. Ik hoor een diepe zucht; Nu heb ik al tot 100 geteld zegt ze.
Ik ga bij haar zitten en zeg dan tellen we samen weer tot 100 en dan is mama er. Ze begint te tellen: 1,2,3,4,5,6,20,100!
En mama kwam binnen.

Lente zoeken

We gingen met een groep peuters een lentewandeling maken onder het mom van ‘de lente zoeken’ en de lente vonden we: groene blaadjes aan de bomen, bolletjes in de grond. Echter J. had onze lentevondsten helemaal gemist (of gemist dat we daar de lente mee bedoelden) en ging daarna thuis verder zoeken. Zijn mama ontdekte later pas wat hij nu precies zocht: de lente!

Kusje geven

We praten in de kring over Valentijnsdag, wie je lief vindt en wie je dan een kusje zou willen geven.
Alle kinderen weten wel iemand op te noemen die ze lief vinden en een kusje willen geven.
Juf T. weet het ook: ze gaat zichzelf een kusje geven. ‘Nee!’ roept E. dat kan niet. Waarom niet vraagt juf T. Waarop E. zegt: ‘Jouw wangen zitten te hoog!’

Lees ook: JE WEET DAT JE EEN PEUTERLEIDSTER BENT ALS JE

Lichaamsdelen

We hebben het over lichaamsdelen. E. heeft het de hele tijd over ‘duiven’ tot we in de gaten hebben dat hij ‘duimen’ bedoeld.

We gaan lichaamsdelen benoemen in de kleine groep. Daarvoor mag 1 kind op een stuk behang gaan liggen en daar gaan we een omtrek van maken. D. mag gaan liggen. We benoemen de verschillende lichaamsdelen. Juf heeft er ook ogen, neus en een mond bijgetekend. D. vind dat het nu een jongen is. Waarom zegt ze er niet bij. Toch houdt het haar bezig want op een gegeven moment zegt ze: ‘Ik weet het al, je moet wimpers tekenen juf.’ Als ik de wimpers heb getekend zegt ze: ‘Ja, nu is het een meisje.’

Een bericht van een moeder

Gisteravond doe ik de jongens in bad voordat ze gaan slapen. Ik kleed T. uit en die begint ineens hartstochtelijk te jammeren. ‘Pijn, mama! T’s been pijn!’ Ik bekijk zijn beentje en zie daar inderdaad een pleister zitten die ik er niet op geplakt had….’Au, mama, pijn!’ Ik bekijk zijn beentje, maar zie niets raars. ‘T. ziek,mama!’ Vervolgens haal ik de pleister eraf; ik kan geen wondje ontdekken. Ineens bedenk ik me dat T. op de peuterspeelzaal het thema ‘ziek zijn’ heeft….. And the oscar for best actor goes to…. Haha!!

Straalaandrijving bij je billen

We spelen in de gymzaal. R. komt naar de juf. Kijk juf zegt hij terwijl hij zijn billen laat zien. Ik heb straalaandrijving en rent hard weg.

Jij hebt een babybuik!

We spelen met ballonnen in de gymzaal. Juf heeft haar ballon onder haar shirt gestopt. Waar is mijn ballon? vraagt ze. J. antwoordt: In je babybuik!

Ik ga niet naar de juf

We hebben het aan tafel over naar welke juf of meester de kinderen gaan. C. zegt: Ik ga gewoon naar Ellen (zijn gastouder)

Moederpukkels

D: Juf wat heb je daar? Zijn dat pukkels (D. wijst naar mijn arm)?
Juf: Nee, dat zijn moedervlekken en sproetjes.
Een paar minuten later.
D: Ooooh, je hebt gewoon moederpukkels!

Lees ook: TOP 10 ‘WAAR PEUTERS GRAAG MEE BUITEN SPELEN’-MATERIAAL

Veters oplossen?

Juf, wil jij mijn veters oplossen? Strikken dus…….

Mijn oog is al dicht!

We vieren een verjaardag en bij de traktatie doen de kinderen eerst allemaal hun ogen dicht. I. (terwijl ze naar haar oogpleister wijst) Ik heb er al één dicht hoor!”

Knijpen? Nee, dat is massage!

Tijdens het eten en drinken voel ik dat er een meisje in mijn arm knijpt. “Ben je mij aan het knijpen”, reageer ik. Nee, antwoordt het meisje, dat is een massage.

Rupsje Nooitgenoeg moet poepen

We lezen het boekje: Rupsje Nooitgenoeg. Op een gegeven moment is het rupsje heel dik en volgegeten. Nee hoor zegt een meisje: Hij moet gewoon poepen.

Uitgelichte foto: Shutterstock