Een lichtje in de nacht

 Door Malou. ‘Boekje’ is één van de woordjes die mijn dochter van bijna 2 het meest gebruikt. Ieder boekje wil ze kijken. Of het nou een leuk prentenboek is of de Vara gids, het maakt haar weinig uit. Alles wat op een boekje lijkt is voor haar helemaal geweldig. Gelukkig blijven boeken die voor kinderen van haar leeftijd bedoeld zijn wel wat langer interessant, zo ook het boek ‘Een lichtje in de nacht’.

In het boek gaan Stijn en papa konijn in het donker op zoek naar de weg naar huis. Zou dat lukken met de oude lantaarn? Zijn ze op tijd thuis?

Het is een boek dat bedoeld is om voor te lezen voordat je kind gaat slapen. In het boek wordt er verteld dat het bedtijd is en Stijn en papa konijn zijn onderweg naar huis. Thuis wachten Kiki en mama konijn op ze. Voor kinderen is het best een spannend verhaal, maar gelukkig loopt het allemaal goed af.

Een lichtje in de nacht

Wat ook hartstikke leuk is aan dit boek, is dat het lichtje echt aan kan. ‘Wauw’ zei mijn dochter en ze was helemaal onder de indruk van het lantaarntje. Ik snapte eerste niet hoe ik het lichtje weer uit moest doen, maar ik kwam er later achter dat hij vanzelf weer uitgaat.

Wij hebben het boek met veel plezier gelezen en hoewel mijn dochter het verhaal nu nog niet echt snapt, was ze wel heel erg onder de indruk van de plaatjes. De bladzijdes zijn ook helemaal dreumes-proof, ze zijn namelijk van dik en stevig papier gemaakt. Je scheurt ze dus niet makkelijk en ook de kans op dubbelgevouwen bladzijdes is niet zo groot. Het boek is dus ook geschikt voor de jongste boekenfans en het is zeker een aanrader!

Bestel Een lichtje in de nacht.