Ergens in de sneeuw WIN

Ergens in de sneeuw WIN

Wat een prachtig nieuw kerstprentenboek mag ik nu weggeven! Een mooi, groot en fantastisch geïllustreerd boek van Linde Faas: Ergens in de sneeuw. Zelfs het noorderlicht heeft ze kunnen vangen in een tekening. En ook het verhaal waar de natuur een grote rol in speelt is heel mooi. Je kunt het winnen.

Ergens in de sneeuw

Een meisje woont in de stad, in een flat. Het is bijna Kerstmis. Overal in de stad zijn mensen in kerststemming en versieren de boel. Maar de vader van het meisje is veel te druk om het huis te versieren en een kerstboom op te zetten.
Ze besluit de deur uit te gaan, maar dan steekt er een sneeuwstorm op. En midden in die witte wereld doemt opeens een gedaante op: een eland, die het meisje meeneemt naar het winterbos. Daar staat, tussen alle grote bomen, een kleine dennenboom, als een kerstboom zonder versiering.
Het meisje krijgt een geweldig idee. Samen met de eland gaat ze op zoek naar de mooiste schatten uit de natuur om de boom mee te versieren. Ook de bosdieren komen haar helpen. Ze vinden besjes, takjes, dennenappels, blaadjes en zelfs ijspegels vormen de mooiste kerstversiering die je je kunt bedenken! Er ontbreekt nog iets… Gelukkig komt het natuurlijk allemaal goed.

Bekijk het boek hier

Over de auteur

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt nu als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Ze is de vaste illustrator van Pieter Koolwijk, bekend van Gozert, en maakte eerder haar eigen prentenboeken Ik neem je mee, De jongen en de walvis en Waar is Grote Broer?. Linde woont in Noorwegen en haalt haar inspiratie uit de ongerepte natuur van het hoge noorden.

Wat vind ik?

De tekst is eenvoudig, fijn voor jonge kinderen. Ik vind het heel geschikt voor in de kleuterklas dus! En de illustraties, echt zo ontzettend mooi! Daar zou ik het hele klaslokaal mee willen behangen in de winter. Echt een prachtig boek over kerst en de liefde die je voor elkaar en de natuur kunt voelen. Ik zal het zeker veel voorlezen rond de kersttijd!

Ergens in de sneeuw

Bekijk het boek hier

Win

Je kunt een exemplaar van het boek winnen. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 13 december mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.