Landal De Vers, prachtig in de herfst

Landal De Vers, prachtig in de herfst

Landal De Vers ligt in Overloon, vlakbij het oorlogsmuseum en aan het bos. Het was er prachtig in de herfst toen wij werden uitgenodigd te overnachten. Er werd veel voor kinderen georganiseerd. In de afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in nieuwbouw, wat resulteert in prachtige huisjes.

Landal De Vers

Landal De Vers ligt aan het bos op de grens van Brabant en Limburg. Er is de afgelopen jaren vooral geïnvesteerd in luxe huisjes, vrijwel alle huisjes zijn er nieuw neergezet of flink verbouwd met luxe sanitair en moderne inbouwkeuken. Een aantal woningen heeft een veranda met loungebank, BBQ en buitenkachel waarmee je meer kunnen buiten kunt leven. Vlakbij ons stond een grote familiewoning waar de gasten zelfs een tijdje in het zonnetje op de veranda zaten. Het park lijkt dan ook vooral gericht op families en gezinnen met jonge kinderen.

Bekijk het park hier

Accomodatie

Wij verbleven in huisje 6C2, zoals je kunt zien op de foto’s een nieuwe accommodatie met luxe inrichting, bekijk het huisje hier. De inrichting deed me wel wat denken aan de luxe kinderbungalows bij de Reeuwijkse Plassen. Het was een lekkere ruime woning met grote eettafel en een bank waar we makkelijk met z’n vieren op konden zitten. Het was dan ook een 6-persoonshuisje natuurlijk, maar ook daarvoor was het lekker ruim. Overal ramen bij de eettafel, heerlijk vind ik dat, lekker licht en je kunt fijn naar de vogeltjes in de bomen om je heen kijken.

Er waren ook drie slaapkamers, maar onze kinderen vinden het tegenwoordig vaak gezellig om samen op de kamer te slapen. Zowel boven als beneden bij onze slaapkamer was een badkamer. Boven ook met bad waar we niet eens gebruik van hebben gemaakt. Fijne ruime kamers met heerlijke bedden en ook de keuken was van alle gemakken voorzien.

Op het park

Het bos

Het pronkstuk van het park is toch wel het bos eromheen. Vanaf het park kun je op verschillende plekken het bos inlopen. Bij de ingang vlakbij ons huisje was ook een insectentuin te vinden met een bord waarbij je vlinders en vogels kon herkennen. Via een schattig zandpaadje liep je dan zo de natuur in wat onze kleuter ook prachtig vond. Zoals je op de foto’s kunt zien was het voor november nog best warm en konden we in de zon zonder jas lopen. Wat heerlijk was dat! Het is geen groot bos, aan de overkant is het Oorlogsmuseum al te vinden. Maar je kunt er wel prima een uurtje wandelen of wat verderop lopen, zoals ik heb gedaan met het hardlopen. Ik ging in de ochtend en dat leverde het plaatje rechtsonder op, magisch toch?!

Het zwembad

Het zwembad is nog maar een paar jaar oud, maar wat ons betreft vooral op gezinnen met jonge kinderen gericht. Het was er lekker warm, maar voor onze kinderen al wel wat minder te doen. Onze jongste zit nu ook op zwemles en vindt het heerlijk om te oefenen. Daarvoor had ze wel wat meer ruimte kunnen gebruiken. Maar voor een paar uurtjes was het prima. Ik kon het niet zo goed op de foto zetten, want het was nogal druk in het peuterbadje. Vond ik niet zo handig voor de privacy van de mensen met hun kinderen. Maar voor jonge kinderen wel echt leuk met een slang met water, een glijbaantje en een waterspeeltuin met een soort toverboom.

Bekijk het park hier

Speeltuin en Adventure Golf

Vooraan in het park lag de mooie speeltuin met overal zacht zand. Het zag er prachtig uit, al die houten toestellen. Voor onze oudste van acht jaar was het perfect om te spelen, hij kon overal klimmen en klauteren. Onze kleuterdochter zat er net tussenin. De speeltuin voor de kleintjes was alweer te laag, maar de grote speeltuin toch wat te moeilijk, het klimmen voor de glijbaan was net te hoog. De waterspeeltuin ernaast vond ze wel heel leuk. Je kon op een knop drukken en dan spoten er om en om wat fonteintjes. Ze moest telkens hard lachen als wij voor een straal opzij sprongen.

We kregen kaartjes om de Adventure golf uit te proberen. Dat vonden onze kinderen heel leuk, met gemak hebben ze alle banen uitgespeeld! Ik verwachtte dat ze snel klaar waren, maar nee, ze wilden alles spelen en vonden het helemaal leuk. Onze dochter kreeg een speciale stick mee voor kleintjes waar ze al aardig mee overweg kon. Een leuke activiteit voor het gezin dus en ook op verschillende leeftijden te spelen.

Fun en entertainment

Wat werd er veel georganiseerd op dit park! Het is niet zo groot, maar de kinderen konden de hele dag vermaakt worden als je dat wilde. Er is een vrij nieuw kinderatelier waar de kinderen betaald en onbetaald kunnen knutselen. Het entertainment team is veel aanwezig, dus je kunt er bijna de hele dag terecht. Er is ook een kleine binnenspeeltuin voor jonge kinderen om bijvoorbeeld te bouwen en een lego- en duplomuur om te bouwen. Wij waren er in het weekend dat Sinterklaas in Nederland aankwam en het was prachtig weer, dus niet altijd druk in het atelier. Voor ons heerlijk, want de kinderen hadden zo alle ruimte, om geschminkt te worden bijvoorbeeld. Te dansen met Bollo en voorgelezen te worden. De kinderen mochten ook hun schoen zetten (eerst knutselen natuurlijk) en daar zaten echt leuke cadeaus in, zoals een Tattoopen, bedankt Landalklaas. En hulde voor het entertainment team!

Eten en drinken

Wij hebben er geen gebruik van gemaakt, maar vooraan in het park vind je hetGrand Café Broer & Zus. Met lekker weer kun je op het terras zitten, terwijl de kinderen in de speeltuin spelen.

In de buurt

Er is van alles in de buurt te doen. Zo heb je het ZooParc Overloon op loopafstand. Een stukje verderop in Limburg vind je Toverland. Je hebt brouwerijen, kastelen, Arcen en zelfs Duitsland aardig in de buurt.

Oorlogsmuseum Overloon

Omdat wij een Museumkaart hebben voor iedereen in het gezin, besloten we naar Oorlogsmuseum Overloon te gaan. Het is makkelijk te lopen vanaf Landal De Vers. Wij besloten wel met de auto te gaan, omdat we niet wisten hoe lang onze kleuter het zou volhouden. Het is een mooi en uitgebreid museum over de Tweede Wereldoorlog. Onze oudste vindt het Militair museum mooi om te bezoeken, dus ook hier had hij wel langer willen blijven. Het is wel wat minder interactief, dus dat hield onze jongste dan weer niet zo lang vol. Je vindt er wel verschillende speeltuinen, net na het museum. Helemaal vooraan vind je Gewoon Buitenspelen Voor  Iedereen. Dit is dan ook een speciale speeltuin die voor iedereen toegankelijk is.

Bekijk het park hier

Er staan affiliate links in dit blog.