Flip de Beer gesignaleerd

Ken je hem al… ‘Hallo daar ben ik weer, ik ben Flip de Beer, bij wie mag ik logeren, wie is dat deze keer?’ Een zacht en pluizige witte beer (lees; was ooit wit) die allerlei avonturen beleefd omdat hij gedurende een periode mag logeren bij kindjes in de klas. Hilarisch! 

Nou hebben ze bij ons op school ook een “Flip de Beer” die we 2 jaar geleden al mee mochten meenemen op avontuur. Mijn oudste dochter had me destijds al een keer ingelicht dat er een “Flip” in school was gesignaleerd en dat hij ook bij haar een keer mag logeren! Gezellig, “hopen dat hij snel mag komen” zei ik!

Vlot daarna was het zover! Vol trots komt dochterlief de schooldeur uit met “Flip de Beer” tussen haar armen geklemd. Ze gooit me haar schooltas en begint overmatig te knuffelen met “Flip” nog voordat ik kan zeggen; “zullen we Flip eerst even opfrissen?” Ach… wat maakt het ook uit!

Samen met Flip rijden we op de fiets richting huis. Onderweg hoor ik een reisleidster achter op m’n fiets aan “Flip” vertellen wie waar woont.” Zo schattig! De kinderen zien het ook echt als een avontuur!

Thuis aangekomen krijgt Flip een rondleiding door huis en tuin. “Mag Flip ook aan tafel een broodje eten?” zegt ze. “Tuurlijk schat!” Flip de beer zit met een bord vol brood, komkommer, tomaat en een beker drinken aan tafel voor zich uit te turen. Het zeurt niet, zit stil en loopt niet van tafel! “Fijne kostganger die Flip!” Ik lees ondertussen even het schriftje van Flip zijn avonturen door en zie tot grote opluchting dat de beer net gister uitgebreid in bad is geweest. Lekker idee! Het bord van Flip moet ook leeg dus de complete aanvoer van Flip verdwijnt ook in de mond van mijn dochter. Perfect idee voor kinderen die niet willen eten trouwens! ;-)

Flip mocht de hele dag meespelen, eten en kwam ‘s avonds zelfs in een gespreid bedje terecht! Het was een gezellige ervaring met onze nieuwe kostganger, super leuk om te zien dat de heerlijk fris ruikende beer kinderen een grote glimlach op hun gezicht bezorgen! Bedankt Flip!