Even voorstellen: gastblogger Janet

Janet werkt op een peutergroep op een VVE-locatie en heeft veel ervaring in de kinderopvang en BSO’s. Ze is ernstig boekverslaafd en nu ook gastblogger bij jufmaike.nl. 

Hallo, ook ik mag me voegen tot een leuke groep van gastbloggers voor juf Maike. Wauw! Wat een eer met zoveel bezoekers, ook wel een beetje spannend dus, om voor zoveel mensen te schrijven.

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Janet Oostenbrink, voor vrienden Buurvrouw Bolle, een lang verhaal… In het mooie Drenthe woon ik samen met mijn vriend en onze dochter in een klein dorpje. Onze dochter is een gezellige, spraakzame, eigenwijze dame van bijna drie.

De afgelopen 12 jaar ben ik werkzaam in de kinderopvang, BSO, kinderdagverblijf, alles heb ik wel gedaan. Na de zwangerschapsverlof van onze dochter heb ik een peuteropvang groep opgezet, binnen onze stichting. Sinds februari zijn wij een VVE-locatie, waar ontzettend veel uitdagingen bij komen kijken. Inmiddels zijn we vier dagdelen in de week geopend en alle dagen ga ik fluitend naar “mijn” peuters toe. Ik vind het heerlijk werk en geniet elke dag van de sprongen die ze maken in hun ontwikkeling, in de fijne contacten met de ouders en de heerlijke knuffels. van de kinderen.

Naast mijn werk en mede dankzij mijn werk, ben ik ernstig kinderboekenverslaafd geraakt. In mijn vrije uurtjes struin ik graag kringloopwinkels en vlooienmarkten af om voor een prikkie de mooiste boeken op de kop te tikken voor mijn verzameling. Naast dat ik dit doe, schrijf ik hier ook over op Buuf Bolle en op Facebook. Hier vertel ik ook over activiteiten die we op de groep uitvoeren en de boeken die wij gebruiken bij de verschillende thema’s.

Ik hoop voor jufmaike.nl leuke, interessante stukjes te schrijven over mijn werk, mijn verslaving en misschien ook wel eens iets over onze eigenwijze dame.