Gratis festival technologie en wetenschap

Op het Malieveld in Den Haag vond vandaag de aftrap plaats van het gratis Shell Generation Discover festival. Gratis aan de slag met technologie en wetenschap. 

Shell Generation Discover festival

Met het festival wil Shell, samen met partners, jongeren op speelse wijze alles wat met wetenschap en technologie te maken heeft laten zien en beleven en hen inspireren voor een toekomst in de techniek.

Op het festival kunnen bezoekers beleven wat wetenschap en technologie kunnen bieden en hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien, door actieve en leerzame uitdagingen en belevenissen over de onderwerpen Energie, Wetenschap, Techniek en Innovatie. In de zes domes op het Malieveld kunnen bezoekers bijvoorbeeld een autootje bouwen dat op zout water rijdt en racen om de ultieme verhouding tussen zout en water uit te vinden, op een kinetische dansvloer energie opwekken door te dansen, voetballen met een robot of science shows bijwonen.

View of the venue of Generation Discover festival at Malieveld in The Hague, Netherlands, 2016 Jiri Buller/AP images for Shell.
View of the venue of Generation Discover festival at Malieveld in The Hague, Netherlands, 2016
Jiri Buller/AP images for Shell.

Op het festival staan indrukwekkende domes waarin activiteiten en workshops plaatsvinden over Energie, Wetenschap, Technologie en Innovatie.

Op maandag is de opening van het schoolprogramma en woensdag is er een speciaal programma voor de dag van de leraar.

Het Generation Discover Festival is gratis te bezoeken. Kijk op de site voor kaarten.