Oktober een maand vol leuke thema’s, de keuze is reuze

Astrid woont en werkt in Brabant en heeft er nu 3 schoolweken opzitten.
Het eerste thema loopt ten einde en kijkend in haar agenda staat er alweer een hoop op stapel. Oktober een maand vol leuke thema’s, de keuze is reuze

Oktober een maand vol leuke thema’s, de keuze is reuze

De kinderboekenweek bijvoorbeeld maar ook de herfst, die nu officieel van start gegaan is op 22 september.

Herfst

Hoewel ik niet heel dol ben op de herfst als seizoen geniet ik wel erg van de veranderingen in de natuur, de kleuren, de vormen, de geuren.
Bij herfst hoort heel vaak ook regen en soms storm. Erg leuk om met de kinderen te ervaren.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek…. ieder jaar weer superleuk om mee aan de slag te gaan. Samen met mijn collega’s hebben we al heel wat leuke ideeën en activiteiten klaarliggen voor die week.

Eigen activiteiten

Wat ik gemerkt heb, de afgelopen jaren, is dat het lijkt of je eigenlijk in deze periode van het jaar gewoon te weinig tijd (zo lijkt het) hebt voor alle leuke ideeën en activiteiten die er zijn.

De herfst biedt veel mogelijkheden om activiteiten in de klas te doen. De natuur helpt daar ook bij.
Eikels, kastanjes, bladeren, takken etc…
Door het soms onstuimige en regenachtige weer gaan ‘we’ vaak niet naar buiten met de kleuters en wordt er meer gedaan in de speel/gymzalen.

Laarzen aan

Twee jaar geleden had ik een kleutergroep waarbij ik alle ouders gevraagd had om kaplaarzen mee naar school te nemen en op school te laten.
Wat een goed idee bleek dat later…
Nu konden we namelijk, ook wanneer het heel regenachtig was, naar buiten; kaplaarzen aan en stampen in de plassen of meten hoe diep de plassen waren.
Met je mond open buiten staan en regendruppels opvangen.
Een regenjas is ook weleens handig maar een vuilniszak kan ook fungeren als poncho.

De keuze is reuze

De ontdekkingen die de kinderen doen vind ik geweldig. De leermomenten. Vaak staan we er niet zo bij stil of zijn we ons er niet direct bewust van, maar er zijn zo ontzettend veel momenten.

Het thema “herfst” heeft zo ontzettend veel verschillende mogelijkheden dat ik ieder jaar weer zoekende ben wat ik wel of niet kan en wil gaan doen. De keuze is reuze!