Groter gezin, grotere auto

Groter gezin, grotere auto

Tot pas geleden reed ik een Renault Twingo. Mijn eerste eigen auto, prima bakkie voor mij en soms ook onze peuter. Maar toen moest de auto een kleine beurt en bleek dat er nog wel wat vervangen moest worden. Het werd tijd voor: groter gezin; grotere auto

En dat heb ik geweten. Nu rijd ik ineens een aardig grote gezinsauto, de Opel Meriva. Van 3-deurs naar een 5-deurs auto. Goede kreukelzones, extra airbags en een grote laadruimte. Ik voel me veel meer zeker als ik in die auto rijd en ik kan er ook nog eens veel spullen in kwijt. Superhandig als straks de baby er is en ik weer een kinderwagen, wellicht babybedje en een grote luiertas moet meezeulen.

Het voelt ook wel een beetje decadent. De motor van mijn auto is zelfs sterker dan die van de auto van mijn man. Zijn auto is nog wel een beetje groter, dat dan weer wel ;). Maar als je zoals ik in een dorp (met stadsrechten) woont en op een half uur rijden van de woonplaats werkt, is het wel verrekte handig om je auto te hebben. En nu ons gezin uitgebreid wordt met een tweede telg ook wel zo fijn om veilig te rijden.

Groter gezin, grotere auto

Hatchback

Ik koos dus voor een 5-deurs auto. Ruim 75% van de Nederlandse vrouwen kiest voor een hatchback. En dit percentage stijgt nog steeds. Dat blijkt uit onderzoek van Independer onder verzekerden tussen de 22 en 54 jaar over de periode 1 januari t/m juli 2017.

 

Ik had al een hatchback en koos er nu weer voor een. Wel een 5-deurs nu dus. Ik zou ook niet weten hoe ik dat had moeten doen met een maxi-cosi. Lekker makkelijk je eigen deur open doen (maar niet heus), stoel naar voren en de maxi-cosi er tussen proppen. Ik ben blij dat ik nu de eigen deur kan pakken bij de baby en in een zwaai de maxi-cosi uit de auto kan tillen.

Lees ook: VERKEERSVEILIGHEID ROND DE SCHOOL

Duurder in onderhoud

Enige nadeel van die nieuwe grote auto van mij? Hij is duurder in onderhoud. Hogere belasting, minder zuinig en duurdere verzekering. Je rijd namelijk het zuinigst in de Ford KA en de Renault Twingo, blijkt uit onderzoek van de grootste Europese verbruikssite Spritmonitor.de. Ik reed dus de zuinigste auto die er was blijkt… Helaas pindakaas! Toch ben ik heel blij met mijn nieuwe bak.

O ja, toch nog een klein puntje: dat parkeren met een grote auto he…. ;)

Afbeeldingen: Shutterstock

Dit is een #jufmaikeadd. 

 

BewarenBewaren