Heel de wereld wordt wakker

Heel de wereld wordt wakker poëzie WIN

De kerstvakantie vind ik een mooi moment om een geweldig groot boek vol poëzie weg te geven: Heel de wereld wordt wakker. Er zijn zoveel mooie kindergedichten in Nederland! Jaap Robben bundelde ze tot dit geweldige boek. 

Heel de wereld wordt wakker

Akwasi, Bette Westera, Erik en Elle van Lieshout, Hans en Monique Hagen en Ted van Lieshout: het zijn slechts een paar van de dichters die uitblinken in taalkunst. Jaap Robben vond het tijd voor een bloemlezing met gedichten die het leesplezier vergroten en de belevingswereld van kinderen doorgronden. Sebastiaan Van Doninck voorzag de bloemlezing van pakkende, poëtische beelden die de bundel voor jong en oud tot een lust voor het oog maken.

Robben heeft een bundel van Nederlandse en Vlaamse poëzie samengesteld die zo is opgebouwd dat kinderen erin mee kunnen groeien. Van de ene dichter naar de andere, van de ‘simpele’ gedichten naar de iets complexere. En eerlijk is eerlijk, ik groei er ook in mee, want hoewel ik kinderpoëzie vaak prachtig vind, lees ik het niet zoveel.

Bekijk het boek hier.

Over de auteur en illustrator

Jaap Robben schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder – en met succes. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen en jeugdboeken.

Sebastiaan Van Doninck illustreert vooral kinderboeken, maar is ook nationaal en internationaal actief voor diverse opdrachtgevers. Zijn werk is meermaals bekroond, o.a. met de Boekenpauw 2020.

Heel de wereld wordt wakker

Wat vind ik?

Wij hadden thuis wel wat losse boekjes met gedichten, bijvoorbeeld van alleen Hans en Monique Hagen, maar nog geen bundel. Ik ben zo blij dat die er is! Is toch een aanwinst voor elke school? Zeker in de poëzieweek. Maar ik vind dat we als leerkrachten vaker gedichten moeten voorlezen! Ook heel goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, omdat het vaak om gevoel gaat. Prachtig ook dat er een opbouw in zit van gedichten. Ik ga ze zeker zelf allemaal lezen, maar ook voorlezen aan mijn kinderen thuis. En af en toe meenemen naar school.

WIN

Maak ook kans op een exemplaar. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 10 januari mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.