Herfst aankleding in de klas

Herfst aankleding in de klas

Hoewel ik dol ben op de zomer, vind ik de herfst ook weer een gezellige periode. Ik probeer wel altijd wat herfst aankleding in de klas te brengen, zodat je ook daar wat van de gezellige sfeer krijgt. Ik geef je tips voor wat herfst inrichting in je klas. Met een slinger die je kunt downloaden. 

Herfst aankleding in de klas

Natuurlijk kun je veel met de natuurlijke materialen in je klas. De kinderen nemen vast veel mee, zoals kastanjes en blaadjes. Hier kun je een mooie kijktafel mee creëren. Bij de Action heb je vaak allerlei leuke decoratie voor een klein prijsje wat je erbij kunt gebruiken. Mijn collega had prachtige (zelfgemaakte) herfstfiguurtjes waar ze een mooie kijktafel mee creëerde. Bekijk deze kijktafel en de leuke herfsthoek uit de klas. Kijktafel herfst

Bekijk hier  herfstdecoratie.

Halloween als herfst aankleding

Je kunt ook goed Halloween aankleding in je klas gebruiken voor de herfst. Een pompoen hoort tenslotte ook bij de herfst en spinnetjes (vind ik) ook.

Herfst aankleding in de klas

Alles voor Halloween bij de HEMA, bekijk het hier. Kun je vast nu inslaan en nog net in je groep ophangen. Of bewaren voor volgend schooljaar.

Inrichten met bladeren

Met bladeren kun je allerlei kanten op. Maak eens een slinger van bladeren voor je klas. Prik een gaatje in een blaadje, rijg er een koortje door en hang zo meerdere bladeren aan het touwtje. Klaar ben je! Meteen leuk als herfst aankleding in je klas.

Bladeren aankleding

De HEMA heeft ook deze leuke schoolbordslinger voor maar €1,50 waar je dus met krijt op kunt schrijven. Kun je telkens opnieuw gebruiken dus. Plak er wat bladeren aan vast voor het herfst effect en schrijf er een leuke herfstige tekst op.

Bekijk de slinger hier

Herfst slinger maken

Blaadjes knippen

Je kunt ook zelf leuke slingers maken als herfst aankleding in de klas. Laat de kinderen blaadjes knippen uit verschillend gekleurd papier en maak hier een slinger van.

Herfstslinger

Of download de herfstslinger die je kunt kleuren.

Seizoensboom

Seizoensboom

Ik zet ook vaak een seizoensboom neer, zoals deze. Deze versie is van Sinterklaas, maar je kunt de boom telkens aanpassen aan je thema. Ik beplak de boom vaak met dubbelzijdig plakband en ik hang er dingen aan met touwtjes.

Bekijk de boom hier

Bekijk meer tips op Pinterest. 

Afbeeldingen van OnlyZoia, tomertu, Gen Savina, /Shutterstock

Er zitten affiliate links in dit blog.  

 

Herfstversiering in de klas; Leuke aankleding voor de klas thema herfst inclusief downloads