Het hele soepzootje

Het hele soepzootje: recensie

Houdt je kind van dino’s en is hij of zij geïnteresseerd in het ontstaan van de aarde? Dan moet je echt eens Het hele soepzootje lezen. Ook geschikt voor jonge kinderen met interesse naar de wereld.

Het hele soepzootje

Het hele soepzootje vertelt over het ontstaan van het heelal en de aarde, in begrijpelijke taal voor jonge kinderen. Speciaal voor kleuters geschreven dus, omdat zij ook druk bezig zijn met het ontstaan van zichzelf en de aarde. Het boek vertelt over het ontstaan van het leven, hoe de eerste dieren kwamen, de dino’s en hoe uiteindelijk de mens gekomen is.

Schrijver en illustrator

Floor Bal is wetenschapsjournalist en moeder, daardoor kan zij ingewikkelde vragen luchtig en begrijpelijk uitleggen. De illustraties zijn van Sebastiaan van Doninck, eerder bekroond met een Boekenpluim en een Vlag en Wimpel.

Wat vind ik?

Het boek is zeker op het jonge kind gericht.  Het ingewikkelde van het ontstaan van de aarde wordt in begrijpelijke taal voor het jonge kind uitgelegd.

Ik denk wel dat het boek alleen geschikt is voor kinderen die geïnteresseerd zijn in het ontstaan van de aarde. Niet elk kind kan het opbrengen om naar het toch wat lange verhaal te luisteren.

Onze zoon vond het wel jammer dat de dino’s maar heel even in het boek voorkwamen, omdat hij daar nu helemaal mee bezig is. Maar ik vind het juist ook wel leuk dat het over het hele ontstaan is. Ik denk dat kinderen die in groep 3 zitten het boek ook leuk kunnen vinden om voorgelezen te krijgen.

Koop het boek hier.

Het hele soepzootje, recensie