Hoe je je Facebookpagina laat groeien

Hoe je je Facebookpagina laat groeien

Of je nou blogger, schrijver bent of een webshop hebt; je bent een merk. En je wilt je bereik vergroten. Ik geef je tips hoe je je Facebookpagina laat groeien

Deze week tikte ik de 15.000 likes aan op Facebook, daar loopt nu ook een leuke winactie voor. Ik vind het een behoorlijk aantal, leuk om zoveel volgers te hebben! Dit zijn allemaal geïnteresseerden, in mij als Juf Maike en in mijn website, ik heb geen volgers gekocht.

Ik had natuurlijk niet in een dag zoveel likes, daar ging behoorlijk wat tijd en energie aan vooraf. Ik heb wel tips voor je hoe je bereik groter kunt maken op Facebook.

Hoe je je Facebookpagina laat groeien

1. Zet er elke dag iets op

Moet ik echt elke dag iets plaatsen? Ja. Als je groot wilt worden wel. Inmiddels komt er bij mijn pagina meerdere keren per dag iets voorbij, waardoor het voor veel mensen interessant blijft. Je wilt volgers krijgen, maar ook aan je binden. Dat lukt alleen als je ze elke dag van verse content blijft voorzien. Gelukkig kun je vooruit plannen.

Facebook vooruit plannen

Je klikt dan bij het maken van het bericht op het pijltje naar beneden en vervolgens op plannen. Zo kun je bijvoorbeeld een dag per week voor de hele week je berichten inplannen, of voor later op die dag.

2. Deel leuke berichten van anderen

Zie je iets op Facebook voorbij komen dat je interessant vindt? Deel het! Vooral als dit bericht bij de ander veel reacties en likes heeft opgeleverd. Dan zal Facebook het op jouw pagina ook aan veel mensen tonen. Je kunt het direct delen, maar je kunt het ook inplannen. Ik laat je zien hoe je dat kunt doen.

Je klikt op de datum van het bericht.

Klikken op de datumVervolgens kun je de link kopiëren en dit in een nieuw bericht op je Facebookpagina plakken. Deze plan je weer in zoals in voorbeeld 1.

Link klikken

3. Deel verschillende soorten content

Natuurlijk deel ik vaak mijn eigen blogs. Maar ik deel ook andere content. Ik wissel blogs af met alleen tekst, afbeeldingen en filmpjes. Hoe vaker je afwisselend, hoe leuker Facebook het vindt en die berichten toont aan je volgers.

Lees ook: 10 TIPS OM TE VOLGEN OP FACEBOOK

4. Koop geen volgers!

Ik heb echt geen likes gekocht op een of andere schimmige website. Dit klinkt natuurlijk interessant, snel likes hebben, maar het levert je werkelijk niets op. Facebook vindt engagement namelijk ook heel belangrijk. Het algoritme checkt het aantal reacties en likes op je berichten en toont het naar aanleiding daarvan minder of juist sneller aan je volgers. Heb je likes bijvoorbeeld uit het buitenland gekocht, dan is die engagement 0,0. Heb je niks aan dus.

5. Humor

Humor werk altijd goed. Mijn blogs vol humor doen het goed, maar ook afbeeldingen en filmpjes die ik deel met humor erin scoren. Het moet dan wel aansluiten bij je vakgebied of bij de volgers die je hebt.

6. Sponsoren

Je hebt verschillende opties om je Facebookpagina te sponsoren. Ik heb zelf wat dingen uitgeprobeerd en deel mijn ervaring graag met jullie. Ik merkte dat puur alleen mijn Facebookpagina sponsoren, dus dat je alleen mijn pagina te zien krijgt als tip, bijna niets deed voor het aantal likes. Wat wel werkt is goed lopende berichten, bijvoorbeeld die over mijn humorblogs, te sponsoren. Ik doe dat meestal voor zo’n €15,-. Je hoeft er echt niet veel geld mee kwijt te zijn. Het levert me vaak extra likes op het bericht op (en natuurlijk bezoekers voor mijn website). Die likers op je bericht kun je uitnodigen om je pagina te liken.

7. Likers uitnodigen

Je kunt de likers van je Facebookberichten uitnodigen om je pagina leuk te vinden.

Je klikt onder je bericht op de likers van je bericht.

Likes bericht

Door op uitnodigen te klikken, nodig je ze uit om je pagina te liken. Dit levert vaak wel wat extra likes voor je pagina op. (Vanwege privacy heb ik de namen en foto’s onherkenbaar gemaakt).

Likers uitnodigen

8. Gastblog schrijven

Je kunt een gastblog schrijven op een goed lopende website. Staat mijn website ook altijd voor open ;). Hier kun je je link naar je eigen website vaak kwijt, maar ook de links naar je social media kanalen.

Inmiddels bestaat mijn site 5 jaar en heb ik dus al aardig wat energie en tijd in mijn Facebookpagina gestoken. Toch kun je met deze tips wel wat sneller groeien. Veel succes!
In een volgend blog over sociale media wil ik je graag vertellen waarom je ook op Instagram moet gaan als merk en wat je daar kunt bereiken en doen.

Uitgelichte foto: Shutterstock 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren