Huisje Boompje Beestje: Een handig thema-overzicht

Huisje Boompje Beestje: Een handig thema-overzicht

(Door Deveney) Toen ik vorig jaar in groep 3 werkte, maakte ik een overzicht met afleveringen van de bekende serie Huisje Boompje Beestje. Deze gebruik ik vaak bij verschillende thema’s. Je kunt het bestandje downloaden, waarna je het overzicht eventueel zelf kunt aanvullen. Handig om uit te printen en af te kruisen welke afleveringen je hebt gekeken met de klas! 

Huisje Boompje Beestje: Een handig thema-overzicht

De afleveringen van Huisje Boompje Beestje komen van de website van SchoolTV. In alle tabellen staat eerst het onderwerp vermeld, daarna de naam van de aflevering en in de derde kolom kun je afstrepen welke aflevering je met de klas hebt gekeken. Wanneer er een kruisje achter de titel van de aflevering staat, betekent dit dat het om een iets oudere aflevering gaat. Deze zijn te herkennen aan het vierkante beeld (met de twee zwarte balken ernaast).

Seizoenen

In de eerste tabel staan de afleveringen gesorteerd per seizoen in volgorde van het schooljaar: Herfst, winter, lente en zomer.

Feesten

In de tweede tabel staan de afleveringen die bij verschillende feesten zijn gemaakt. Hierbij zijn Sinterklaas, kerst, Valentijnsdag, Pasen en het Suikerfeest opgenomen. Ook heb ik afleveringen bij de Kinderboekenweek toegevoegd. Dit zijn afleveringen die over boeken gaan. Deze horen dus bij de Kinderboekenweek in het algemeen en niet bij het thema van de Kinderboekenweek.

Overige thema’s en onderwerpen

Bij overige thema’s staan onderwerpen genoemd als beroepen, wonen, techniek en het weer. Ook de vakgebieden rekenen en Engels staan hier.

Thema’s Lijn 3

In de laatste tabel staan de afleveringen die ik gebruik bij de thema’s van de methode Lijn 3. Deze staan gesorteerd bij thema 1 tot en met thema 12. Bij het ene thema heb ik meer afleveringen kunnen vinden dan bij het andere thema, maar wellicht kun je nog leuke afleveringen bij andere programma’s vinden!

Download het overzicht!

Huisje Boompje Beestje: Een handig thema-overzicht

Download het overzicht

Download het overzicht door op deze link te klikken. Vul hem eventueel zelf nog aan en print hem uit. Gebruik de laatste kolom om de aflevering af te vinken, wanneer je deze bekeken hebt.

Interesse in meer handige overzichten? Laat het me weten!

Huisje Boompje Beestje: Een handig thema-overzicht