Vlucht gemist? Geld terugvragen

Vlucht missen? Geld terugvragen

Je vlucht missen is al naar genoeg, zeker met kinderen. Wist je dat je (een deel van) het geld kunt terugvragen? Ook geef ik je tips wat te doen op het vliegveld tijdens de vertraging. 

Vlucht gemist

Je vlucht missen, het ligt niet altijd aan jezelf. Zo kan je eerste vliegtuig vertraging hebben, waardoor je de overstap mist. Niet zo naar als met je kinderen de tijd moeten doden op het vliegveld. En dan moet je ook nog eens een nieuwe vlucht regelen én betalen.

Geld terugvragen

Maar je kunt je geld wellicht (deels) terugkrijgen. Dus denk je: vliegtuig gemist, wat nu? Ga dan na of je iets terug kunt krijgen. Als je geld terugkrijgt, betaal je een commissie. Maar daarvoor wordt wel alles uit je handen genomen, zoals controleren of je geld terg kunt krijgen en juridische stappen zetten. Ik wist niet dat je compensatie kunt krijgen, dus ik zou het bij een vertraagde vlucht zeker doen. Fijn dat je geen bedrag vooraf hoeft te betalen, maar alleen commissie betaalt over het terug te ontvangen bedrag. Lijkt mij heel makkelijk en snel om het werk uit handen te geven, maar dan toch (wellicht) geld terug te krijgen.

Kinderen vermaken op het vliegveld

Ik heb zelf wel eens een overstap gehad van zes uur. Dit was zonder kinderen gelukkig, maar zie die maar eens te vermaken op het vliegveld. We hebben wel eens een wat kleinere vliegtocht gemaakt met onze (toen nog) peuter.

Spelen

Vaak hebben vliegvelden een (kleine) speelplek voor kinderen. Speur van tevoren op internet waar de speelplek zit op het vliegveld, zodat je daar meteen naar toe kan.

Cadeautjes in de handbagage

Zorg voor een cadeautjestas of stop wat kleine ingepakte cadeautjes in je handtas. Geef je kind bijvoorbeeld elk uur iets om uit te pakken waarmee gespeeld kan worden.

Reisspelletjes

Er zijn allerlei reisspelletjes op de markt die je in de speelgoedwinkel of online kunt kopen. Die passen makkelijk in je tas en kun je fijn op het vliegveld spelen.

Tablet

Een tablet doet het ook altijd goed bij kinderen. Zorg ervoor dat je er flink wat offline apps opzet, zodat je geen wifi nodig hebt. Bij Netflix en Videoland kun je ook filmpjes downloaden, zodat je altijd iets voor ze bij de hand hebt.

Potloden

Neem een etui met wat potloden en/of stiften mee. Die heb je ook in klein formaat. Papier is altijd wel voor handen, kunnen de kinderen fijn tekenen en kleuren, vinden ze altijd leuk. Zeker als jij iets voor ze tekent wat ze in kunnen kleuren.

Dit is een #jufmaikeadd 

Afbeelding: Airplane landing on airport in Amsterdam in the Netherlands Door Steve Photography