HUP hotel Mierlo

Aan het begin van de meivakantie, voor ons 24 april, wilde ik graag voor het eerst een nachtje weg met de kinderen. Ik besloot om zondag 25 mei een nachtje HUP hotel Mierlo te boeken. En daar kreeg ik geen spijt van, want hoewel er veel dicht is, is er nog genoeg te doen!

HUP hotel Mierlo

HUP heette eerst Carlton De Brug, een zakenhotel met veel sportfaciliteiten. Er kwamen vooral veel voetbalteams langs om te trainen. Het hotel is van dezelfde keten gebleven, maar heeft een enorme metamorfose ondergaan om een breder publiek te trekken. HUP had al een sporthal van 10.000 vierkante meter waar gevoetbald, gefitnest, gebowld, gefietst, getennist en gebasketbald kan worden. Die uitstraling is doorgetrokken in het hele hotel. In de vergaderzalen zit je aan tafeltennistafels. In de lobby is een levensgrote tafelvoetbaltafel voor twaalf personen. De schilderijtjes aan de muren zijn afbeeldingen van sportvelden. En meubels zijn gemaakt van afgedankte bruggen, matten en kasten uit turnzalen. Dat hebben wij vooral gezien bij de speelkamer die we bij onze kamer boekten.

Bekijk het hier. 

De kamer

Op de site van HUP hotel zag ik dat je een arrangement kunt boeken met een bioscoop of één van de speelkamers. Het liefste wilde ik de speelkamer met kleine ballenbak, maar die was helaas al bezet. Toen ik belde was wel de gameroom nog beschikbaar, dus die boekte ik! Je krijgt dan een mooie standaard hotelkamer (Clubroom), met als extraatje een Nespresso apparaat. En de gameroom is een aparte kamer ernaast. De turnkast zat vol spellen. Het tafeltje was natuurlijk bedoeld om spelletjes aan te doen, maar was ook ideaal als tafel om aan te eten, want het restaurant was natuurlijk niet open en het terras was die datum ook nog dicht.

Dit kregen we bij het arrangement, bekijk het hier:

FUN ROOM – Kids for free
1 overnachting in CLUB Room
(+ 1 FUN Room naar keuze: Private Dinner Room, Mini Club Room of Board Game Room)
1 x ontbijtbox voor op de hotelkamer
1 x pizza of burger eten op de hotelkamer
Voor de kids ligt een verrassing klaar
2 kids (t/m 11 jaar) gratis op de kamer bij 2 volwassenen

Ik vond het echt ideaal, want ook met wat slechter weer konden we constant spelen. De kinderen vonden de verrassing natuurlijk ook helemaal fantastisch! Ze werden sowieso verwend, want bij het diner en ontbijt vonden ze ook een verrassing.

Eten en drinken

Bij het arrangement dat we boekten zat een pizza of een burger. Natuurlijk wilden de kinderen gewoon frietjes, haha. Maar ze smulden lekker van de box. Het was meer dan genoeg! Bij het ontbijt kregen we veel, niet normaal! Wij zijn geen grote eters, dus we hadden nog ruim voldoende voor de lunch en dan hadden we nog over. Vijf kaiserbroodjes, de favoriet van onze dochter, drie zachte bollen, drie croissantjes, ruim voldoende beleg (wat je van tevoren zelf kunt kiezen), fruit en een sapje.

Het ophalen ging heel vlotjes. Ook van tevoren kon je een tijd opgeven, zodat het lekker doorstroomde, maar toen wij kwamen om 8.30 uur was er niemand. Normaal gesproken kun je gebruik maken van de ontbijtruimte en ik neem aan dat het ontbijt daar ook lekker is. Vlakbij het ophalen was er een ballenbak waar de kinderen ook weer heerlijk speelden.

Faciliteiten

Laat ik eerst vertellen wat er nu allemaal wel beschikbaar is, nu de Coronaregels nog gelden en niet veel open mag.

De glijbaanpooltafel en voetbaltafel zijn open. En echt, de kinderen zijn wel 100 keer van die grote glijbaan voor de receptie af geweest. Was nog een beetje ongemakkelijk, want van alle inspanning (trap op, glijbaan af) begon onze peuter te hoesten, waarschijnlijk inspanningsastma dus. Hoesten in deze tijd is niet relaxt, maar eenmaal na wat rust was er niks meer aan de hand en hoestte ze de rest van de dag niet meer.

Onze kinderen speelden ook heerlijk in de Lego ruimte. Gratis Speeltuinentocht en speurtocht Katoenpad beschikbaar. Maar hier hebben we niet eens tijd voor gehad! De health spa is open op afspraak voor een behandeling.

Terras was bij ons nog niet open, maar nu wel van 12:00 – 18:00 uur. Reserveren is verplicht.  Er was een Kids Animatieprogramma tijdens de meivakantie en in het pinksterweekend. Leuke activiteiten in de buitenlucht voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Onze kinderen hebben daar op de maandagmorgen dankbaar gebruik van gemaakt. Eerst schilderen, toen wat rondjes glijbaan om vervolgens te bingoën waar onze zoon twee keer! won, hij was helemaal gelukkig haha.

Je kunt ook gebruik maken van de midgetgolf en het speciale voetbalspel, mits er geen ander gezin was. Maar dit was echt regelmatig vrij, dus alle ruimte om te spelen. Het voetbalspel hebben we niet gedaan, midgetgolf vonden ze heel leuk.

Andere faciliteiten

Als alles weer open is, kun je ook het volgende doen:

Squash, basketball, zaalvoetbal, tennis, trainingsvelden, zwemmen in het zwembad, groepslessen, fietsen en wandelen in de omgeving, in de whirlpool, naar de sauna, bowlen en, groot favoriet bij kinderen: monkey town, street jump en gratis kinderopvang bij de kids club. Lijkt me heerlijk om dan naar de sauna te gaan ;).

Dus hoewel het best een eindje rijden is voor ons, komen we graag terug als alles weer kan.

Bekijk het hotel hier. 

In de omgeving

Op een kwartiertje rijden van het hotel heb je een heel leuk kabouterpad met ook een blotevoetenpad, bekijk het hier. De kinderen vonden het heel leuk! En onze peuter heeft bijna het hele stuk zelf gelopen, omdat ze het zo tof vond om de kabouters te zoeken. Met overal fijne plekjes om te zitten.