IPC exit point: einde van het thema

IPC exit point: einde van het thema

Door Willemijn. Ik heb jullie verteld over onze startweek met het thema Bloemen en insecten. Het thema hebben wij nu afgesloten met een exit point en ik vertel jullie hoe wij dat hebben gedaan.

IPC exit point

Het exit point is de afsluiting van het thema, dit doe je (meestal) op een feestelijke manier. De afgelopen thema’s hebben wij dit vooral gedaan door een optreden, maar deze keer kozen wij voor een tentoonstelling. Bij het exit point komen alle ouders kijken naar wat hun kind heeft gedaan.

Lees ook: IPC STARTWEEK: BLOEMEN EN INSECTEN

Tentoonstelling

Deze keer hebben wij dus voor een tentoonstelling gekozen. De keuze werd gemaakt, omdat wij dit thema zeer veel hebben geknutseld. In de klas stonden drie lange tafels waarop het werk van de kinderen was tentoongesteld. Op de ene tafel lagen de ingekleurde lentebloemen als hyacint, narcis, blauw druifje en tulp. Op een andere tafel lagen de geschilderde zelfverzonnen kleurrijke bloemen. Daarnaast hadden we een tafel waarop alle moestuinplantjes stonden.

Alle kinderen hebben een moestuinplantje verzorgd. Sommige plantjes waren heel groot geworden, andere waren nog maar net ontkiemt. De kinderen hebben bij deze tafel verteld wat een plant nodig heeft om te groeien aan hun ouders.

Insecten

Naast de bloemen en planten hebben we het ook over insecten gehad. In de gang hingen alle werkjes rondom de insecten: hoe ziet een insect er uit? waar leeft een insect? en voorbeelden van insecten. Ook lagen er in de klas foto’s van de gastles van een ouder. Deze vader had namelijk een aantal insecten meegenomen en daar over verteld in de klas.

Wij maakten ook kunst over insecten. De kinderen kregen de taak een fantasie insect te maken. Ze mochten zelf de vorm en kleur bedenken, maar er zaten wel eisen aan de tekening. Het insecten moest wel hebben: voelsprieten, kop, borststuk, achterlijf, vleugels en zes poten.

Excursie

Bij elk thema proberen wij op excursie te gaan. Deze keer gingen wij naar ARTIS om een les te volgen over allerlei dieren. Insecten werden daarbij ook besproken en van dichtbij bekeken. Wil jij deze les ook volgen met je klas? Via deze link kun je een les/bezoek boeken.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock