Je maandelijkse lasten verlagen? Dat kan heel makkelijk!

Je maandelijkse lasten verlagen? Dat kan heel makkelijk!

Wij besparen thuis aardig wat op onze vaste lasten. Maar ook op school zou je eens goed kun kijken naar het energieverbruik en de leverancier van energie. Je maandelijkse lasten verlagen? Dat kan heel makkelijk! Ik vertel graag hoe wij dat doen. 

Je maandelijkse lasten verlagen? Dat kan heel makkelijk!

Zorgverzekering

Wist je dat je elk jaar kan overstappen van zorgverzekering? Dit doe ik dus ook al jaren. Gaat altijd goed, want de nieuwe zorgverzekering zorgt ervoor dat je oude opgezegd wordt. Ik gebruik dan een aantal verschillende vergelijkingssites en probeer te ontdekken waar de beste zorg voor de beste prijs voor mij is.

Zo vulde ik afgelopen jaar in dat ik de eigen bijdrage voor de kraamzorg verzekerd wilde. Dat scheelt heel wat, aangezien dit rond de €4,- per uur kost. Meteen werd ook het poliklinisch bevallen vergoed, maar daar heb ik geen gebruik van hoeven maken. Ik kies ook vaak voor een vergoeding voor mijn bril en/of lenzen. Maar dit jaar bleek dat niet veel voordeliger te zijn en was het duurder om dat mee te verzekeren dan de vergoeding die er tegenover staat. Ook ben ik niet zwanger nu, dus heb ik dat eraf gehaald. Ik kies wel altijd voor een aantal sessies fysiotherapie, je weet maar nooit. Maar de tandarts heb ik eraf gehaald, ik waag de gok na al een aantal jaar niks aan de hand en dus alleen de controles nodig. Dan is het goedkoper om die zelf te betalen.

Zo weeg ik alles af elk jaar en kies de verzekering die het beste bij me past. En daar bezuinig ik dan ook flink op.

Lees ook: BEVALLINGSVERHAAL VAN ONZE TWEEDE

Energie

Je kunt je maandelijkse lasten verlagen door een andere energieleverancier te kiezen. Ook dit mag je elk jaar doen. Ik verbaas me erover dat je vaak een flinke korting krijgt als je een nieuwe leverancier kiest. Maar de korting voor als je blijft is er vaak niet. Dus is het goedkoper om over te stappen! Wij kijken dan ook elk jaar met een energievergelijker wat de beste keuze voor ons is.

Maar ook als school kun je vast veel op de vaste lasten besparen door energie vergelijken. Wellicht kopen jullie het samen in als bestuur, maar als je een eenpitter bent, kan het echt lonen om hier naar te kijken.

Zelf besparen

Naast een andere leverancier kun je de kinderen thuis en op school natuurlijk ook bewust maken van de energie. Doe mee aan de warme truien dag, zorg ervoor dat iedereen deuren en ramen dicht houdt als de verwarming staat te loeien en zet het Digibord uit in de klas als je het niet gebruikt (is ook nog eens beter voor de lamp).

Hoe bespaar jij op je vaste lasten? 

Dit is een #jufmaikeadd

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren