Bevallingsverhaal van onze tweede

Bevallingsverhaal van onze tweede

24 december ben ik bevallen van ons tweede kind, een dochter. Echt een schatje, een zoete lieve baby. Hierbij het bevallingsverhaal van onze tweede. 

Het bevallingsverhaal van onze eerste heb ik nooit uitgeschreven, daar vond ik de bevalling te heftig voor. In het kort: 18 uur, pijnbestrijding, weeenopwekkers, uren persdrang, sterrenkijker en een slechte start waardoor hij vijf dagen in het ziekenhuis moest blijven. Gelukkig heeft hij er niets aan over gehouden en is hij kerngezond.

Bevallingsverhaal van onze tweede

Hoe anders was deze bevalling, daar durf ik dan ook wel over te schrijven. Op 24 december werd ik, met 40 weken +5 dagen, na een aardige slaapnacht om 6.00 uur wakker met menstruatie achtige pijn. Ik had al een paar weken voorweeen, dus ik dacht dat dit ook zo was. Rond 7.00 uur begonnen ze wat meer pijn te doen en ging ik toch maar timen. Ik dacht wederom: zullen wel weer voorweeen zijn, maar laat ik toch maar timen, je weet maar nooit. Ze kwamen eerst om de 6 minuten, maar al snel werd het elke 2 minuten. En ze werden toch wat pijnlijker. Ik lag nog steeds op bed en mijn man was inmiddels met ons zoontje naar beneden. Ik vroeg hem rond 7.45 uur toch maar mijn moeder als oppas en de verloskundige te bellen. De weeen werden wat pittiger en kwamen inmiddels elke minuut.

Bij de eerste kwamen de weeen ook al snel elke minuut en dit duurde dus de hele nacht. Ik dacht nog: laat de verloskundige maar even kijken, ga ik daarna de weeen verder in bad opvangen. Het zal nog wel even duren…

Om 8.15 uur was de verloskundige er. Ik ving wat weeen op terwijl ze er was. Achteraf bleek dat ze toen al wel doorhad dat ik al ver was, maar zelf was ik me er daar totaal niet bewust van. Toen de verloskundige keek, bleek ik al op 8/9 cm te zitten. ‘Jij gaat dus nergens meer heen, je bevalt zometeen thuis!’ was dus haar antwoord. Even schakelen voor mij, want ik dacht in het ziekenhuis te gaan bevallen. Ik had zelfs een rondleiding in een ander ziekenhuis gehad dan bij de eerste en daar had ik een goed gevoel bij. Ik was er klaar voor. Maar dat ging dus mooi niet door… En eigenlijk vond ik dat wel heel fijn. De ontsluiting was dus al ver gevorderd, het schoot lekker op en zo hoefde ik niet met weeen in de auto.

Persweeen?

Om 8.30 uur werd onze peuter opgehaald door zijn oma en kwam mijn man snel naar boven. Gelukkig maar, want de weeen waren ineens wel heel pittig geworden en kon ik zijn hand fijn knijpen… Hij wist toen ook nog niet dat het zo snel ging allemaal.

Ik had al tien cm ontsluiting, maar de persweeen kwamen nog niet echt op gang. Als eerste werden mijn vliezen gebroken. Dat zorgde voor iets meer druk op de onderkant, maar nog niet genoeg. Ik kreeg het advies om te plassen. En ondertussen nog wat pittige weeen opvangen natuurlijk… Plassen lukte niet, maar door de houding kwam er wel meer druk op de onderkant. Eenmaal terug weer het bed op, maar daar stagneerde de boel weer. De verloskundige pakte er dus maar de baarkruk bij. En daar ging het ineens wel wat vlotter. De persweeen waren pittig en ik voelde het hoofdje behoorlijk staan. Dit duurde ook nog even, want helaas zat onze dochter met haar schouder vast achter het schaambeen. De verloskundige heeft onze dochter heel vakkundig kunnen helpen, waardoor ze er gelukkig niets aan over hield. Om 10.03 werd onze dochter geboren. Dus al met al heeft de bevalling maar 3 uur geduurd, ik teken ervoor!

Lekker thuis

Bevallingsverhaal van onze tweede

En daarna waren we dus heerlijk thuis en kon ik ook thuis blijven. En dat heb ik wel echt als een luxe ervaren. Kind op en aan de borst en heerlijk bijkomen in ons eigen bed. Ik was wel beduusd van de snelheid van de bevalling en dat ze er dus ineens was. Maar wat een heerlijkheid! Ik had het niet anders gewild, zeker niet na onze eerste ervaring.

En nu genieten we volop. Ze is inmiddels drie weken en groeit en drinkt goed. Ik leef een beetje van voeding naar voeding. Die is natuurlijk elke drie uur en ik ben er dan ook wel ongeveer een uur zoet mee door het voeden en verschonen. Maar wat is het heerlijk om dat babylijfje te knuffelen. <3

Lees ook: JUF MAIKE MET ZWANGERSCHAPSVERLOF

BewarenBewaren

BewarenBewaren