Jouw avontuur, een game in een boek WIN

Jouw avontuur, een game in een boek WIN

Van Rianne van Duin, de maker, kreeg ik een heel bijzonder boek opgestuurd, JOUW AVONTUUR. Het is een interactief kinderboek waarbij de kinderen kriskras door het boek reizen met een magnetisch poppetje. Het leest als een game en je kunt een exemplaar winnen.

JOUW AVONTUUR

JOUW AVONTUUR is een interactief kinderboek zonder batterijen of electronica, dat zich laat lezen/spelen als een computerspel. Als lezer ben je zelf de hoofdpersoon en loop je met een magnetisch poppetje over de rode weg, kris kras door het boek. Je kunt ook echt hier en daar stoppen met je ridderpoppetje door de magneetpunten. De weg die je kiest bepaalt de loop van het verhaal. Onderweg verzamel je – net als in een computerspel – tips, objecten of onzichtbare krachten, die je later in het verhaal nodig hebt. Dus soms moet je terug in het verhaal, omdat je het juiste item nog niet “gevangen” hebt.

Bekijk het boek hier.

Hoe werkt het?

In dit boek ben jij, de lezer, de held. Een dappere ridder (of ridster) met als missie om de schat te veroveren, die is gestolen door een gevaarlijke draak. Als het je lukt om het goud terug te brengen naar de koning, zal hij je tot troonopvolger maken. Maar eerst moet je een hoop gevaren trotseren. Op je weg kom je huisjes, grotten en kastelen tegen, die je kunt betreden door de magnetische flap om te slaan. Soms heb je het niet bij het goede eind, dan moet je nog eens verder kijken. En je verzamelt – net als in een computerspel – tips, onzichtbare krachten of objecten, waar later in het verhaal om gevraagd wordt.

Bekijk hier de site over het boek.

JOUW AVONTUUR
Zie je ook de verstopte roze koek? Het is een magneetje!

Wat vind ik?

Wat een bijzonder boek is dit zeg! Het ziet er geweldig uit en is heel leuk gemaakt met de verschillende magneetjes. Fijn dat je er extra magneten bij krijgt, ze zijn vrij klein. De kinderen hoeven niet veel te lezen, het is echt een boek om te speuren en de afbeeldingen te bekijken. Wel heel mooi voor in een bovenbouwgroep, zeker als je de tijd van de ridders bespreekt. Ik denk dat het ook heel leuk is om er een schrijfopdracht aan te koppelen. De leerlingen kunnen vast een spannend verhaal verzinnen over de ridder per bladzijde.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit bijzondere boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 17 januari mail ik de winnaar.