Jubileumeditie De bastaard van Brussel en De slavenring WIN

Jubileumeditie De bastaard van Brussel en De slavenring WIN

Simone van der Vlugt is 25 jaar schrijver. Daarom is er nu een speciale jubileumeditie van De bastaard van Brussel en De slavenring die je kunt winnen!

Jubileumeditie De bastaard van Brussel en De slavenring

Simone van der Vlugt

25 jaar geleden schreef Simone van der Vlugt het historische jeugdboek De amulet wat haar al snel de titel “De nieuwe Thea Beckman” opleverde. Inmiddels is ze over de wereld bekend door haar thrillers, maar ook haar historische romans voor zowel kinderen als volwassenen worden veel gelezen.

Ik ben dol op historische romans, ook voor kinderen, dus ik vroeg deze aan voor de zomervakantie. En ik vloog erdoorheen. Het leest fijn, het is spannend, maar er zitten ook mooie en liefdevolle ontwikkelingen in de boeken waardoor je je goed in de hoofdpersonen kunt inleven.

Geschikt ongeveer vanaf groep 8, dus ook in de brugklas kunnen deze titels goed gelezen worden.

De Slavenring

De slavenring

Het boek speelt zich af in de eerste eeuw na Christus. Folkrad is zeventien jaar en de zoon van het stamhoofd van de Cananefaten. Door een noodlottige actie nemen de Romeinen wraak op hem en zijn volk. Hij wordt gevangen genomen, meegenomen naar Italië en daar verkocht als slaaf. Zijn meester is goed voor hem, maar zijn zoon helaas een stuk minder. Folkrad wil vluchten, maar ondertussen is de Vesuvius (dichtbij het dorp) gevaarlijk aan het rommelen.

Bekijk het hier

De bastaard van Brussel

De bastaard

Brussel 1565. Er is een grote jacht gaande op ketters. Iedereen die kritiek heeft op de katholieke kerk moet op de brandstapel. Bierbrouwer Crispijn Matsijs komt in de problemen, hij moet vluchten uit Brussel. Hij sluit zich aan bij de Bosgeuzen, maar ook daar voelt hij zich niet thuis. Hij mist zijn vrienden en vooral Eva. Zou hij haar nog zien?

Bekijk het boek hier

Win

Je kunt beiden boeken winnen, ideaal voor de Kinderboekenweek 2020. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 22 september mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.