Juf Maike Thuis

Juf Maike een nieuwe Facebookpagina?

Gisteren (maandag) maakte ik een nieuwe Facebookpagina aan: Juf Maike Thuis. Maar waarom? Ik heb toch al een Facebookpagina? En wat ben ik ermee van plan? Ik leg het je graag uit. 

jufmaike.nl

De site wordt steeds groter, inmiddels zit ik op 85.000 unieke bezoekers per maand (de vakantie niet mee geteld). Ook mijn Facebookpagina Juf Maike wordt steeds groter, nu over de 14.000 likes.

Plannen voor de site

Zo langzaamaan komt er ook steeds meer voor thuis op de site. Tips voor de ontwikkeling, reviews, (educatieve) uitjes, reizen met het gezin. En ik vind het ook heel leuk om meer persoonlijk te bloggen, bijvoorbeeld over mijn zwangerschap nu. Zo breid ik mijn site en mijn doelgroep uit.

Maar

Maar er was een grote maar. Veel leerkrachten blijken hier niet op te zitten wachten. Zij willen enkel over het onderwijs lezen, zoals ik Juf Maike ook gestart ben. Hier schrijf ik natuurlijk ook nog volop voor.

Twee knoppen op de site

Daarom heb ik op de site ook twee duidelijke categoriën die ook als knoppen bovenaan in het menu staan: School en Thuis. Ik heb dus de keuze gemaakt om op een site te blijven bloggen, hier heb ik tenslotte de meeste bezoekers op en ook het meeste bereik in bijvoorbeeld google. Maar wel met een duidelijke onderverdeling, zodat ik beide onderwerpen kan blijven bedienen.

Een nieuwe Facebookpagina?

En dan kom ik op mijn nieuwe Facebookpagina Juf Maike Thuis. Die ben ik gestart met twee redenen.

  1. Voor de leerkrachten die liever alleen over het onderwijs te lezen.
  2. Ik voel me geremd om meer persoonlijk te bloggen en tips voor thuis te geven. Ik hoop voor mezelf de rem hierdoor wat weg te halen, zodat ik weer fijn kan bloggen over wat ik zelf wil.

Juf Maike Thuis

Op proef!

Ik zeg er wel duidelijk bij dat het een proef is. Ik wil zien of het werkt. Er zullen dan ook wel af en toe berichtjes op de ‘gewone’ Facebookpagina Juf Maike blijven komen die met thuis te maken hebben. Het bereik is daarop natuurlijk veel groter. Nu weet ik wel dat je flink moet bouwen aan een Facebookpagina, dus dat ben ik ook van plan. Ik hoop dus wel langzaam aan meer berichten voor thuis daar te kunnen plaatsen. Maar als het na een tijdje niet blijkt te werken, stap ik toch weer over op Juf Maike alleen.

Volg me!

Vind je het leuk om tips voor thuis, meer persoonlijke blogs en over uitjes te lezen? Volg me dan op Juf Maike Thuis en help me om die wat groter te maken ;).

Wil je over het onderwijs (blijven) lezen? Volg me dan op Juf Maike, ik blijf genoeg posten!

En laat vooral een reactie achter wat je hiervan vindt… 

BewarenBewaren