Kikker is verliefd inspreekboek WIN

Kikker is verliefd inspreekboek WIN

Vandaag mag ik een bijzonder prentenboek weggeven: Kikker is verliefd inspreekboek. Je kunt dan het prachtige verhaal over Kikker zelf inspreken. Wij hebben het boek door oma laten inspreken.

Kikker is verliefd inspreekboek

Je kunt het prentenboek Kikker is verliefd makkelijk inspreken door de knoppen op de bladzijdes. Het kind kan het dan afspelen, zodat je overal kan voorlezen. Als je er zelf niet bent bijvoorbeeld, of, zoals wij, door oma laten voorlezen. Je kunt het meerdere keren opnemen als je het nog beter wilt inspreken.

Het verhaal

Kikker voelt zich vreemd. Hij moet lachen en huilen tegelijk en zijn hart klopt hard. Varkentje denkt dat hij ziek is. Ook de andere dieren denken dat er wat naars aan de hand is.  Maar Haas weet wat er met Kikker aan de hand is. ‘Je bent verliefd,’ zei hij. Maar wat moet Kikker met dat gevoel? Hoe kan aan Eend laten werken dat hij haar zo lief vindt? Hij kan tenslotte niet schrijven… En dan heeft hij een plannetje om Eend blij te maken.

Het verhaal past ook goed bij de Week van de lentekriebels die 16 maart begint.

Bekijk het boek hier

Kikker is verliefd

Wat vinden wij?

Kikker is geliefd onder kleuters. Het verhaal van Kikker is verliefd is een mooi thema om in gesprek te gaan met elkaar over gevoelens. Wat voel je als je iemand lief vindt? En wanneer ben je dan verliefd? Het verhaal is echt voor kleuters bedoeld, voor peuters is het nog wat teveel tekst en te ingewikkeld. Daar zijn wel speciale kartonnen boekjes voor gemaakt, zoals deze

Ik lees de boeken van Kikker vaak voor in de klas, omdat het veel thema’s raakt en de kinderen leren op een fijne manier met elkaar om te gaan.

Het boek bleek wel wat ingewikkeld om in te spreken, mijn moeder heeft het vaak opnieuw moeten doen. Je hebt per bladzijde weinig tijd om het in te spreken, dus je moet wel even oefenen van tevoren. Onze kinderen vonden het wel heel erg leuk om hun oma te horen uit het boek.

Win

Ik mag een exemplaar weggeven van uitgeverij Leopold. Laat hieronder een reactie achter als je dit bijzondere boek wilt winnen.

 

Kikker is verliefd inspreekboek door Max Velthuijs