Kind voorbereiden op de zwangerschap

Kind voorbereiden op de zwangerschap

Ik ben al een tijdje zwanger en mijn buik wordt steeds dikker. Maar ook toen ik nog niet zwanger was begonnen we met het voorbereiden erop. Kind voorbereiden op de zwangerschap

We wisten al wel even dat we voor een tweede wilden gaan. Gelijk ook zijn we begonnen met het voorbereiden erop met onze peuter. Maar hoe doe je dat nou als het nog niet zover is of als je het nog niet wilt vertellen?  In het begin kan het nog mis gaan, je kunt natuurlijk zelf bepalen wanneer je het echt wilt vertellen.

Kind voorbereiden op de zwangerschap

Wij besloten om al een beetje over een baby in huis te praten. We bespraken met onze peuter dat er misschien wel eens een baby in huis kon komen. We vroegen hem of hij broertjes en zusjes wist. Hij kent er zeker een aantal uit de buurt waar we wonen en van vrienden van ons.

We vroegen hem of hij het leuk zou vinden om een broertje of zusje te krijgen. Hij beaamde dat en zei er meteen bij dat hij een zusje wil. Dat wordt nog wat, als het een jongetje blijkt te zijn…

We hebben er ook wel meteen bij verteld dat als er een broertje of zusje zou komen, het nog wel even kan duren. Zeker voor een peuter is tijd natuurlijk nog moeilijk te overzien.

We hebben er ook steeds bij verteld dat we ook veel van hem houden en heel blij zijn dat hij onze zoon is.

Lees ook: HOE IK MIJN DREUMES LIET WENNEN AAN HAAR BROERTJE

Vertellen als je zwanger bent

We zijn pas rustig aan begonnen met hem voorbereiden toen de kans groot was dat ik ook zwanger zou worden binnenkort. Ik was snel zwanger van de eerste en ook weer van de tweede gelukkig. We merken dat onze peuter er veel baat bij heeft om goed voorbereid te worden op zaken, zo weet hij waar hij aan toe is. We geven hem ook zo de kans om rustig aan te wennen aan de nieuwe situatie. Ook op het moment dat het nog niet zover was.

We vertelden rond de tien weken over de zwangerschap tegen onze peuter. Hij mocht mee naar de tien weken echo, naar de eerste ben ik alleen gegaan. De mensen dichtbij ons wisten er al van, dus we wilden er met iedereen open over kunnen praten, ook met hem erbij. We hebben hem verteld dat we naar de verloskundige gingen en zouden kijken of er een baby in de buik zou zitten. Hij zei meteen dat hij dacht van wel en gelukkig kreeg hij gelijk ;). We wilden het ook niet eerder vertellen, omdat we hem het verdriet wilden besparen als het mis zou gegaan. Bij de tweede echo had ik wel wat meer vertrouwen.

Hij vond de echo heel interessant en vroeg er van alles over.

In een ander blog vertel ik over hoe we hem mee nemen in de zwangerschap en hem voorbereiden op de komst van de baby.

Lees ook: HOE IK DE KLAS VERTELDE OVER MIJN ZWANGERSCHAP

Hoe heb jij je kind voorbereid op de zwangerschap? 

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren