afscheid leerkracht basisschool

Wat cadeau geven aan de juf of meester?

Wat cadeau geven aan de juf of meester? Het is een vraag die ik vaak krijg en als klassenouder heb ik ook veel cadeaus bedacht. Allerlei tips om afscheid te nemen van de juf of meester of om de leerkracht een cadeau te geven voor hun verjaardag op juffen -en meesterdag.

Natuurlijk hoeven de cadeautjes voor de juf niet, maar ik vind het wel leuk om iets namens onze zoon te geven aan zijn juffen en de leidsters van de kinderopvang voor de vakantie. Ze hebben toch een jaar lang hard gewerkt met onze zoon en dochter, dus ze verdienen het! Ik koos zelf voor een niet zo duur cadeau, maar ik kreeg ook hele leuke cadeaus. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar het is wel fijn om zo gewaardeerd te worden. Je kunt ook een kant-en-klaar cadeautje kopen.

Wat cadeau geven aan de juf of meester?

Als leerkracht vind ik een zelfgemaakt cadeau altijd leuk, maar ook leuk als je er ook iets mee kan doen.

Wat heb ik zelf gegeven als klassenouder?

Ik zamel elk jaar geld in met alle ouders van de klas. Dit jaar via een open Tikkie zodat iedereen zelf kon bepalen welk bedrag hij of zij wilde geven. Ik heb al eens een notenpakket gegeven met een cadeaubon erbij van een speciale notenwinkel uit onze stad #kooplokaal. Ik gaf ook al eens een voorleesboek met een boekenbon erbij. En een keer een bon voor een etentje. Uit ervaring weet ik dat leerkrachten een bon voor een uitje of iets relaxed doen ook erg waarderen.

Bedankt dat je me liet groeien

1. Bedankt dat je me liet groeien

Een pot, bijvoorbeeld deze beschilderd of getekend met stift met de tekst: BEDANKT DAT JE ME LIET GROEIEN. Doe er wat zaadjes voor bloemen in en lak de pot zodat het ook buiten kan staan.

Oorkonde

Oorkonde liefste juf

download

Oorkonde liefste meester

download

Ik ontwierp een oorkonde voor de juf en voor de meester die je bij je cadeautje kunt doen.

Vriendenboekje juf of meester

Print de pagina van het vriendenboekje uit voor elk kind van de klas en laat het invullen over hun juf of meester. Of maak het  vriendenboekje voor de klas

Sleutelhangers van strijkkralen

Van strijkkralen kun je heel goed sleutelhangers maken. Een leuk cadeautje voor juf of meester, want ze hebben altijd een mega sleutelbos ;). Ik bedacht er een aantal die je kunt geven. Overal heb ik een kraal weg gelaten, zodat je hier een sleutelhanger doorheen kan doen.

STRIJKKRALEN JUF

Strijkkralen juf

Je kunt een rechthoekige sleutelhanger maken met het woord juf. Ik heb er een vierkante vorm voor gebruikt waar ik eerst de letters op gemaakt. Vervolgens maakte ik een patroon om de letters heen en vulde ik het op met witte kralen. Zo krijg je een goed contrast en is het woord juf goed te lezen.

STRIJKKRALEN MEES

Strijkkralen mees

Het woord meester was wat te lang voor de sleutelhanger, dus heb ik het woord mees ervan gemaakt. Verder heb ik ‘m op dezelfde manier als juf gemaakt.

DANK STRIJKKRALEN

dank strijkkralen

Als je een hartje hebt, kun je er het woord dank inzetten om te bedanken voor afgelopen schooljaar. Als je een beter contrast wil met het hart, kun je ook witte letters gebruiken.

JE LIET ME STRALEN DIT JAAR

Je liet me stralen dit jaar strijkkralen

Je kunt een ster maken met een patroon van verschillende rijen. Hier kun je dan een kaart bij doen met de tekst: ‘Je liet me stralen dit jaar’.

LIKE FACEBOOK

Like Facebook strijkkralen

 

Helemaal hip is een like van Facebook. Ook leuk als sleutelhanger! Je kunt hier een kaartje bij doen met de tekst: ‘Ik like het afgelopen schooljaar, bedankt!’.

TOP STRIJKKRALEN

Top strijkkralen

Ook hip nu is de tekst: top. Leuk om bij een kaartje te doen met: ‘Je bent een topper’ of ‘Het schooljaar was top!’.

Cadeautjes afscheid leerkracht basisschool

Vakantie overlevingspakket

Vakantie overlevingspakket

Van mijn duo kreeg ik een vakantie overlevingspakket, zo lief! En ik vond het zo’n origineel idee. Ze had bij elk item een idee en een lief briefje geschreven. Zo zaten er kletskoppen in, omdat we zo gezellig samen konden kletsen, augurken natuurlijk omdat we allebei zwanger zijn en Fanta vanwege de FANTAstische samenwerking. Ik ga haar ook echt missen als duo!

Strandpakket

Strandpakket

Een echt luxe cadeau waar ik wel even ondersteboven van was! Ik kreeg een heel mooi strandlaken dat ik zeker deze vakantie ga gebruiken! Er zaten lekker koekjes bij en speciale tijdschriften voor de zwangerschap. Er zat een lief kaartje bij met een persoonlijke tekst en mijn naam geschreven door de leerling. Ik vond het zo’n mooi cadeau!

Keukenschort

Keukenschort

Ik heb altijd verschillende kleuren textielstiften in huis, bekijk deze. Die komen zo vaak van pas! Je maakt er snel een origineel cadeau van. Voor de juffen van de peuterspeelzaal maakte ik een keukenschort met onze peuter. Ik kocht het schort bij de Action, ook de cakevormpjes komen daar vandaan.

Onze peuter mocht zelf de tekst voor zijn juffen bedenken. Ik had er voor allebei de juffen en de gastouder een. De teksten zette ik er met textielstift op. Vervolgens mocht hij er zelf op tekenen met de textielstiften. Hij wilde ook per se een huis erop, die moest ik tekenen dus. Vind ik alleen maar leuk die creatieve vrijheid :). En zeker wat betreft de gastouder past het natuurlijk goed.

Leerkrachtentas

Bij de Hema vond ik leuke, goedkope canvas tassen met een fiets erop. Maar je kunt ook deze kopen. Met al die leerkrachten die op de fiets kopen een leuk cadeau. Ik heb altijd veel textielstiften in de klas staan. Komen altijd van pas. Ik liet de kinderen een tekeningetje maken en hun naam op de tas schrijven.

Tas met namen en tekeningetjes. Met textielstiften erop getekend.

Voor de stagiaire stopte ik er een notitieboekje in. Voor mijn duo wat maskertjes en proefmonsters om te kunnen relaxen. Natuurlijk pakte ik het ook leuk in.

Ingepakt cadeau: tas met textielstiften beschreven

Relaxpakket

Relax pakket

Van mijn duo kreeg ik een relaxpakket met een picknickkleed, tucjes en een fles wijn. Omdat de kinderen het gaven, kreeg ik de wijn apart. In het pakket zat limonade.

Theedoos met koekjes en chocola

Ik kreeg een theedoos met een aantal vakjes met thee en een aantal vakjes met chocola. Er lag een zakje met koekjes op.

Ander cadeaus juf of meester

Tas

Een van de leukste cadeautjes die ik ooit kreeg was een vakantietas gevuld met van elke leerling een leuk klein cadeautje. De een had iets gekocht, de ander heerlijk zitten knutselen. Hartstikke leuk om uit te pakken!

Kookboek

Een collega die gek is van koken kreeg wel een heel leuk persoonlijk cadeau van haar kinderen. Een zelfgeschreven en geïllustreerd kookboek. Alle kinderen hadden hun favoriete recept met behulp van papa en mama opgeschreven en voorzien van smakelijke plaatjes.
Leuke eraan is dat het echt een heel gevarieerd kookboek geworden was, van een super-deluxe-boterham tot een smakelijk toetje!

Schort

Leuk voor leerkrachten die veel in de keuken staan of die lekker vaak met de kinderen in de klas creatief bezig zijn (en de verf spetters overal beu zijN).  Een gepimpd schort.
Met textiel stiften of textiel krijtjes (naderhand even overheen strijken) kun je de kinderen hele leuke versieringen laten aanbrengen.

Een boekenbon

Een boekenbon komt altijd van pas. Zo hebben de leerkrachten ook nog eens de keus of ze de bon in willen zetten voor een boek voor de klas (wat dus stiekem ook de kinderen weer ten goede komt ;)) of voor privé een lekker leesboek willen halen voor na een (zware) werkdag.
En ook met kleine boekenbonnen van een paar euro zijn de leerkrachten al blij, want echt voor een paar euro kun je soms de leukste boeken kopen!

Bekijk ook de Pinterestpagina met allerlei afscheidscadeautjes.

Er staat een betaalde link en affiliate links in dit blog.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren