Kinderfeestje organiseren: how to

Kinderfeestje organiseren: how to

Binnenkort een jarig kind in huis? Dan hoort daar natuurlijk een leuk verjaardagsfeestje bij! De kids leven er het hele jaar naartoe, maar voor ouders kan dit eens stressvolle periode zijn. Wie nodig je uit, hoe vermaak je de kids en wat heb je hier voor nodig? Dit én meer wordt duidelijk dankzij onderstaande tips voor kinderfeestje organiseren. Lees dus snel verder en maak de verjaardag van je kind hét feestje van het jaar! 

Kinderfeestje organiseren

Hoeveel vriendjes mag je kind uitnodigen voor het kinderfeestje?

Sommige ouders zweren bij de volgende methode: de leeftijd van het kind + één extra vriendje. Dat betekent 5 vriendjes bij de 4verjaardag, 7 vriendjes bij de 6verjaardag en ga zo maar door. Dit is een logische en handige oplossing. Toch is er maar één echte tip: doe wat goed voelt. Wilt je kind de hele klas uitnodigen en ben jij daar als ouder oké mee? Dan doe je dat gewoon! Het gaat erom dat je voorbereid bent op de stoet vriendjes die eraan komt en dat je er rekening mee houdt dat je op het moment van het feestje niet voor één kind, maar een heleboel kids verantwoordelijk bent. Vergeet niet om back-up in te schakelen, zodat je er niet alleen voor staat tijdens het verjaardagsfeestje!

De datum en een aantrekkelijke uitnodiging

Houd tijdens het prikken van een datum rekening met de feestdagen en vakanties. Veel kinderen spenderen de vrije dagen bij opa en oma of gaan op vakantie met de ouders. Hartstikke zonde natuurlijk als er na alle moeite en het enthousiasme niemand kan komen. Over het algemeen zijn woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddagen de populairste dagen voor een partijtje. Staat de datum vast? Dan kun je de uitnodigingen gaan maken en deze versturen. Maak de genodigde enthousiast met een leuk kaartje in het thema van het feestje. Wedden dat ze over niets anders praten tot het partijtje!

Zorg voor contactgegevens van alle ouders

Een logisch punt, dat toch zo nu en dan eens vergeten wordt. Het is heel handig om voorzien te zijn van het telefoonnummer en adres van iedere ouder. Just in case of emergency! Let wel op dat je je telefoon niet kwijtraakt tussen de chaos van kids. Je herkent je smartphone dankzij een fleurig hoesjeof een bekende ringtone.

Last but not least, enkele thema’s voor een kinderfeestje:

  1. Een circusfeestje

Tover het huis of de tuin om tot een circustent, zorg voor een verkleeddoos waar de kids mee los kunnen gaan en laat de kids één voor één iets instuderen en optreden. Je kunt natuurlijk ook zelf voor een optreden zorgen. Denk hierbij aan een goochelact of een clown met ballonnen.

  1. Een kookfeestje

Koken is altijd een goed idee! Laat alle kids voor één dag minichef-koks zijn en ga samen los met het maken van leuke creaties. Zo kun je cupcakes en koekjes bakken en versieren, pannenkoeken bakken en hier gezichten van maken, maar ook zelf (water)ijsjes maken tijdens een hete dag. Het versieren zorgt absoluut voor heel veel plezier en het opeten is natuurlijk ook niet verkeerd! Let op: Houd je telefoon in leven met een iPhone Xr hoesjetijdens het fotograferen van de bakkende kids.

  1. Een slaapfeestje

Tover de huiskamer om tot een slaapparadijs met matrassen, dekens en kussens. Sla daarnaast lekkere hapjes zoals patatjes, snoep en popcorn in en zorg voor een stel grappige en spannende films en wat muziek. De kids zorgen zelf voor de gezelligheid en jij hoeft eigenlijk alleen maar op te letten dat je huiskamer niet verwoest wordt. Tip: Zorg voor een niet al te groot groepje.

  1. Een knutselmiddag

Ieder kind is dol op knutselen! Bedenk van te voren een knutselthema en zorg voor de nodige materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van armbandjes en kettinkjes rijgen, telefoonhoesjes ontwerpen of fotolijstjes maken. Bij dit laatste hoort natuurlijk een toffe fotoshoot, waarvan de favoriete foto in het lijstje gaat als aandenken aan het partijtje.

Dit is een #jufmaikeadd