Lampje, Annet Schaap

Lampje, Annet Schaap: recensie

Annet Schaap won de Woutertje Pieterse Prijs 2018. Ik werd heel nieuwsgierig naar het boek. Wat vond ik ervan en voor welke kinderen is het geschikt? 

Lampje, Annet Schaap

Lampje is de dochter van de vuurtorenwachter, een dronkaard die zijn dochter pijn doet. Ze houd van hem, maar wordt door de strenge schooljuffrouw toch naar een bijzonder gezin in een merkwaardig groot gebouw gebracht. Daar ontmoet ze een bijzondere jongen. Of is het wel een jongen? Daar in het kasteel beleeft ze een prachtig avontuur.

Wat vind ik?

Annet Schaap heeft een hele mooie, bijzondere schrijfstijl. Echt totaal anders dan Janneke Schotveld waar je de illustraties van Annet Schaap van kent. In dit boek vind je amper illustraties, het gaat echt om het verhaal. Ik moest wel even wennen aan de stijl van schrijven, maar vond het later prachtig. Ik zat helemaal in het verhaal wat ook al zo bijzonder en origineel is. Pas op het einde weet je wat de jongen is en waar hij vandaan komt. Daar wil ik ook niet teveel over zeggen, je moet het echt zelf lezen.

Op de site van Annet Schaap plaatste ze nog wat illustraties van de hoofdpersonen uit het boek.

Voor wie is het boek geschikt?

Kinderen kunnen het boek zeker lezen, maar het is niet voor elk kind geschikt. Ik las vroeger heel graag in een hoekje in de kamer, dus ik had het prachtig gevonden. Kinderen die veel lezen vinden het vast heel mooi. Maar voor kinderen die wat moeite hebben met lezen of van graphic novels houden is het minder geschikt. Daarvoor is het net te literair en te moeilijk geschreven.

Koop het boek in de plaatselijke boekhandel of bestel het hier.

Bekijk ook: Longlist verschillende genres kinderboeken

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren