Blue Microphones

Liedjes en geluiden opnemen met Blue Microphones

Ik kreeg de nieuwe Yeti Whiteout van Blue Microphones om te testen. Tof om zelf liedjes mee op te nemen of om in de klas te gebruiken voor een hoorspel. 

Blue Microphones

Blue Microphones heeft twee nieuwe microfoondesigns op de Nederlandse markt gebracht, namelijk de Yeti Whiteout en de Snowball iCE Blackout. Beide microfoons hebben een nieuw design en leveren uitstekende studio-kwaliteit audio. De Yeti en Snowball iCE zijn geschikt voor muziekopnames, podcasts, YouTube videos, interviews, videogame streaming en nog veel meer! Om de microfoons te gebruiken hoef je ‘m slechts in je laptop/computer te pluggen en je kunt meteen aan de slag. Geen gedoe met lastige bewerkingsprogramma’s, al kun je dit alsnog gebruiken mocht je daar handig in zijn.

Yeti Whiteout

Yeti Whiteout

Ik kreeg de Yeti Whiteout om te testen. Ik nam er een liedje mee op voor het nieuwe boek dat ik samen met mijn man schreef, Naar school. Het werkte heel makkelijk, een goede handleiding hoe ik het moest instellen (ook voor de Mac). De handleiding is ook makkelijk online te vinden als je het kwijt bent. Ik had de microfoon dus snel aangesloten aan Garage band op mijn laptop en ik verwacht dat het ook zo simpel aan te sluiten is bij een Microsoft computer.

Mee naar school

Blue Microphones

Ik nam de Yeti ook mee naar school, dat vonden ze machtig interessant, zo’n groot wit elektronisch ding.

Tips voor in de klas

Liedjes opnemen

Het is leuk om de kinderen de liedjes die je ze aanleert op te nemen met de microfoon. Het filmpje dat je op de foto ziet komt van Carolien van Tol, samen met een muzikant een opstartend duo die kinderliedjes opneemt voor kinderen.
Als je alle liedjes opneemt, heb je aan het einde van het schooljaar een heel arsenaal. Ook leuk om aan de ouders van de kinderen te laten horen.

Muziekles

Zelf hebben we intensieve muzieklessen met een vakdocent. Hoe handig dat je dan alles wat de klas met de muziekdocent doet, kunt opnemen om zelf ook nog eens te gebruiken of om te laten horen aan collega’s en ouders!

Musical groep 8

Met de microfoon kun je ook de afscheidsmusical van groep 8 opnemen. Je zet het op een stickje en stuurt het naar de kinderen, een leuk aandenken aan hun basisschooltijd.

Hoorspel

Met kleuters (maar ook met oudere kinderen) is het fantastisch om een hoorspel te doen. Nu in de herfst bijvoorbeeld met geluiden uit het bos, zoals takken, de wind, een uil en een etend eekhoorntje. Een leuk blog hierover vind je bij Drama online. Een voorbeeld van een hoorspel met kleuters vind je op het YouTube kanaal van Kaliber Kunstenschool.

Bekijk ook: TIP VOOR DE KINDERBOEKENWEEK 2017: DINOSAURUSSEN (MET LIED)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren