Museumnacht kids

Museumnacht kids

Voor het eerst krijgen kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud hun eigen Museumnacht. De Haagse Museumnacht Kids bewijst dat er ontzettend veel leuk, cultureel aanbod is voor kinderen. 

Op 18 maart openen van 17.00 tot 22.00 uur zo’n 20 culturele instellingen in Den Haag en Voorburg hun deuren speciaal voor kinderen. Normaal zijn de musea dan allang dicht, maar op 18 maart verzorgen zij een programma vol mooie verhalen, spannende speurtochten en ander cultureel vermaak voor kleine en grote kinderen van 4 t/m 12 jaar tijdens Museumnacht Kids.

Voor het eerst wordt de museumnacht voor kinderen zelfstandig georganiseerd. Voorheen was de museumnacht voor kinderen voorafgaand aan de museumnacht voor volwassenen.

Lees ook: KINDERBOEKENMUSEUM BREIDT UIT MET GROTE VASTE KIKKER TENTOONSTELLING

Museumnacht kids

Rond het thema Helden programmeren de deelnemende instellingen allerlei activiteiten. Zo laten de kinderen in het Filmhuis Den Haag hun eigen superheld schitteren in een zelfgemaakt stopmotion filmpje. In Huygens’ Hofwijck toont Christiaan Huygens de jonge bezoekers zijn uitvindingen en wordt de toverlantaarn aangestoken, terwijl de oudere kinderen (8+) in de Gevangenpoort leren welke helden vroeger achter de tralies zaten.  Ook maken de kinderen in elk museum spelenderwijs kennis met de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen.

Lees ook: WAAROM WIJ ZO GRAAG NAAR HET NATIONAAL MILITAIR MUSEUM GAAN

Busvervoer

Tijdens de Museumnacht Kids rijden de historische bussen van het Haags Busmuseum af en aan tussen de verschillende locaties. De bussen zelf, maar ook de bijzondere passagiers aan boord maken van elke rit een feestje. Denk daarbij aan een goochelaar, een spelletje busbingo of een verhalenverteller.

Lees ook: UITJE: NIEUWE NIJNTJE MUSEUM

Informatie en kaartverkoop

Je kunt nu een ticket online voor € 5,- p.p kopen. Vanaf 1 februari zijn tickets online en bij o.a. de VVV en het Gemeentemuseum te koop voor € 7,50 per persoon. Het tarief is voor kinderen en ouders gelijk. Ooievaarspashouders kunnen hun ticket met 50% korting bij de VVV in het stadhuis kopen. Op de website www.museumnachtkids.nl is alle informatie over het programma en de kaartverkoop te vinden.