Sneeuwpop knutselen

Sneeuwpop knutselen

Sneeuwpop knutselen van wattenbollen en papier of zelf tekenen. Heel makkelijk dus! Goed voor de fijne motoriek van jonge kinderen. 

Sneeuwpop knutselen of tekenen

Benodigdheden

Benodigdheden sneeuwpop knutselen

Wattenbollen (of wattenschijfjes of piepschuim achtjes)
Blauw papier
Zwart papier
Oranje papier
Bruin papier
Rood papier
Een sneeuwpop

Je kunt de sneeuwpop zelf tekenen, ik heb ook drie downloads voor je. Als je de sneeuwpop zelf tekent, kun je twee grote ballen op elkaar tekenen of zelfs drie voor meer body. Vervolgens teken je er kralenoogjes in, een wortel als neus, een hoge hoed, takken als armen en knopen op de buik. Klaar is je sneeuwpop!

Sneeuwpop drie lagen

Sneeuwpop drie lagen

Sneeuwpop 2 lagen

Sneeuwpop 2 lagen

sneeuwpop kleurplaat

sneeuwpop kleurplaat

Lees ook: RECEPT SNEEUWKLEI MAKEN

Werkwijze

Sneeuwpop beplakken

Laat de kinderen de wattenbollen (of de wattenschijfjes of piepschuim achtjes) op de sneeuwpop plakken. Ze plakken de sneeuwpop helemaal vol. Onze peuter koos voor de kleurplaat van de sneeuwpop. Ik gebruikte de sneeuwpop met de twee bollen.

Knip de sneeuwpop uit en plak het op blauw papier. Je kunt ook een sneeuwpop met de hele groep maken. 

Lees ook: Thema winter

Vervolgens kunnen de kinderen van oranje papier een neus knippen en plakken. Van bruin papier maken ze een bezem en de armen van de sneeuwpop. Met zwart papier maken ze de ogen en de knopen. En van het rode papier maken ze de mond van de sneeuwpop.

Sneeuwpop met bolletjes

Ik vond bij de Zeeman kleine blauwe, roze, witte en zwarte zachte bolletjes. Die heb ik in plaats van het papier gebruikt voor de ogen, de mond en de knopen op de sneeuwpop. Ik maakte wel een neus (een wortel) van oranje papier.

Lees ook: SPELEND LEREN IN DE WINTER

Sneeuwpop knutselen

Ik maakte van bruin/grijs papier de armen en van zwart crepe papier de bezem van de sneeuwpop.

Lees ook: THEMA WINTER EN SNEEUW

Experiment

Je kunt ook de kinderen een sneeuwpop laten maken door de wattenbolletjes aan elkaar te plakken (zonder voorbeeld dus). Ik ben benieuwd hoe die sneeuwpoppen eruit komen te zien. Laat je een foto zien?

Welke knutsels maken jullie in thema winter? 

Sneeuwpop knutselen