Ook juffen hebben weleens zo’n gevoel

Door Astrid. In de regio Zuid zijn de scholen ook weer begonnen…
Mijn kinderen dus ook. De jongste 2 zijn naar groep 6 en groep 8 gegaan, de oudste alweer naar de 2e van het Middelbaar. Waar blijft de tijd en hoe spannend toch weer. In ieder geval voor mama ;-)

De kinderen waren niet zo zenuwachtig, ook omdat bij mijn dochters op school er op zondagochtend een inloopuurtje is. Dat neemt de grootste spanning weg, met mama en papa samen kijken op school, zien naast wie je zit en alvast even ‘bijkletsen’.
De dames kregen er in ieder geval veel zin in.

Maar bij mij begonnen de zenuwen en beetje spanning toch wel te komen…
Ik ben weer begonnen op een nieuwe school.
Uiteraard had ik voor de vakantie al kennisgemaakt met mijn duo en ook met degene die ik ga vervangen, maar toch…
Eerst kwam daar de vrijdag vóór de vakantie… Teamvergadering. Toch een beetje zenuwachtig, wie zijn er allemaal, hoe zullen ze zijn etc… etc…
Maar die zenuwen waren snel weg. Een warm welkom door de directie en alle teamleden. Volgens mij een erg gezellig team.

DIE zenuwen waren dus al snel weg…
Toch bleven er wat zenuwen hangen… de kinderen en de ouders kennen me nog niet. Misschien hebben ze al wel op internet rond gesnuffeld omdat al wel bekend was dat ik zou komen. Wat denken ze, wat vinden ze? Maar vooral ook, hoe zal ik zijn, nieuwe school en deze eerste maand sta ik samen met de juf die ik ga vervangen, voor een goede overdracht en zo kan ik ook alvast observeren en hebben we meer tijd voor bepaalde zaken die dat nodig hebben.
Ik kan mij alvast goed verdiepen in het observatiesysteem etc… etc…
De maandag is voorlopig nog mijn vrije dag maar ik besloot toch alvast op school te gaan kijken. Een uur na de start van het nieuwe schooljaar liep ik de klas in. En wat houd ik dan toch van de openheid en eerlijkheid van kinderen.
Ze komen dingen vertellen, laten zien, vragen stellen etc… etc…
“Jij bent toch juf Astrid?” “Hoe heet je ookalweer?”
En de voorzichtige glimlachjes wanneer ik aangaf dat ik hun naam een beetje vergeten was en ze mij daar een beetje bij moesten helpen.

Het was erg leuk om vanaf de ‘zijlijn’ een beetje te zien wat ze in de klas deden en wat voor materialen er in de klas waren.

Afgelopen dinsdag was de ‘officiële’ eerste dag.
Wel weer even wennen, wekker heel vroeg, kinderen thuis gedag gezegd en nog goede raad gegeven ;-)

Het team was niet nieuw meer voor me maar toen de deuren open gingen en de ouders binnen kwamen met de kinderen natuurlijk wel. De kinderen zeiden direct gedag, de ouders kwamen zich voorstellen, de een had een vraag, de ander wilde iets vertellen i.v.m. overblijven e.d. En ook waren er 2 nieuwe kindjes.
Heel fijn om samen te staan en (ondanks de vele jaren voor de klas die ik al heb) een beetje ‘af te kijken’.

Het was een erg leuke dag.

Woensdag stond ik alleen in de groep en was het direct feest: Een jarige!
Heel gezellig en leuk en ook bemerk je dat kinderen dan best flexibel zijn.
Natuurlijk vierde ik de verjaardag nét even anders dan de andere 2 juffen, maar de kleuters hielpen goed en vertelden wat wel of niet handig was.

Een heel leuke ochtend en vrijdag mag ik weer.

Ik had er veel zin in en dat is nog steeds zo! De eerste week zit er alweer bijna op.
Net of het altijd zo geweest is.